2024. március 29., péntek

Felélénkült az építkezés a báni palota mellett

A báni palota melletti pázsiton már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek az előmunkálatok, az épület előtt lévő, füves rész alá parkolót építenek. A tartományi képviselőház és az Isidora Sekulić Gimnázium közötti területet elkerítették.

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban elmondták, valamint az építkezés helyén felállított, tájékoztató táblán is feltüntették, hogy a munkálatok kezdete március 17-e volt, a garázs megépítésének a határideje pedig 2023. szeptember 17. Az építkezés sokáig állt, legalábbis kívülről nem láttunk a kerítésen belül mozgolódást, most azonban felélénkült.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

A báni palota melletti mélygarázst 6300 négyzetméteresre tervezik, két föld alatti szinttel rendelkezik majd, mindegyik szinten kb. 90 parkoló lesz majd, beleértve a mozgássérültek számára kialakított parkolókat is. Az új garázsban több elektromos személygépkocsi töltésére alkalmas parkolót is kialakítanak. A kivitelezők azt állítják, hogy az építkezési területen lévő, összes fa sértetlenül megmarad az eredeti helyén. A garázsba levezető bekötőút a báni palota melletti átjáróból, illetve a Platón püspök utcából nyílik majd, a Žarko Zrenjanin utca irányából. Fotóink tegnap délután készültek, jól látszik rajtuk, hogy a fákat (még) nem bántották, reméljük, ez így lesz az építkezés befejezéséig.