2024. április 25., csütörtök

Hétfőn nyit a Reki

Úszóiskolával, éttermi ellátással, módosult árakkal indul a strandszezon Bácskossuthfalván

Hétfőn nyitja kapuját Bácskossuthfalván a Rekreációs Központ a fürdőzők előtt. Kucor Róbert igazgató elmondta, hogy néhány éve már hagyománynak számít, hogy június 15-e körül startol a bácskossuthfalvi nyár.

– Ugyan az idei évnek az egyik különlegessége, hogy a tanév két héttel tovább tart, ettől függetlenül mi nem módosítottunk a nyitás időpontján. Annál is inkább, mert a falunapi ünnepségsorozatra jelentősen felkészítettük a Reki területét. Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy minden más felmerülő akadályt is elhárítsunk a medencék nyitásához. Mind a négy medence várja a fürdőzőket, nyári melegben a nagy medencék 24-25 fokos hőmérsékletűek, a wellnessmedence és a gyermekmedence ennél langyosabb hőfokú. A rekreációs medencéink 130 centiméter mélységűek, a kismedencénk úszásra alkalmas fele 2 méteres, a gyermekmedencénk mélysége 50–90 centiméter, mint ahogy a wellnessmedence is 90 centiméteres – ismertette Kucor Róbert, majd elárulta, hogy a nyitás feletti örömbe üröm is vegyül, hiszen legnagyobb sajnálatukra a jelenlegi gazdasági helyzet őket is rákényszerítette az árkorrekcióra. Megemelkedett egyebek mellett az ipari áram ára, valamint a medencék karbantartásához szükséges vegyszerek is jelentősen megdrágultak. Ez pedig hatással van a belépőjegyek árára. A belépés a Rekibe 5 éves korig ingyenes, és természetesen a jövőben is igyekeznek kedvezni a bácskossuthfalvi lakosoknak. Számukra 5-től 14 éves korig 150 dinárba kerül a belépő, a 14 évnél idősebbeknek 200 dinár. A vidékiek 14 éves korig 300 dinárt fizetnek, a 14 évnél idősebbek és a felnőttek 400 dinárt. A napágybérlés 200 dinárba kerül, amennyiben azt a kikapcsolódás végén valaki visszahozza, akkor ennek az összegnek a felét visszakapja. A lacikonyha étel- és italszolgáltatását, illetve az étterem üzemeltetését az idei évtől átadták egy bajmoki vállalkozónak, a Miler Salaši cégnek, amely nem módosította a lacikonyha munkaidejét, vagyis az a már megszokott formában megegyezik majd a fürdő nyitvatartásával.

– Azt is már lehet tudni, hogy a korábban megszokott lángos, hamburger mellett bővül majd a kínálata. Az étterem pedig egy komolyabb, kiadósabb étkezésre ad majd lehetőséget – hallhattuk a komplexum vezetőjétől, aki elárulta azt is, hogy ebben az évben is folytatódnak a fiatalokat megcélzó hétvégi rendezvénysorozataik.

– A nyitást követően pénteken és szombaton, 17-én és 18-án, Summer take off címmel tartunk szezonnyitó bulit, amikor is több DJ vendégszerepel a teraszon. Hétköznapokon pedig, ha az időjárás azt lehetővé teszi, vagyis több napon keresztül hőség tombol, akkor megnyitjuk a Reki kapuját este is a fürdőzők előtt. Az esti fürdőzések időpontjával kapcsolatban tanácsos követni a Rekreációs Központ Facebook-oldalát – mondta el Kucor Róbert, majd hozzátette, hogy az idei nyarat szeretnék a gyerekek számára tartalmasabbá tenni a fürdő területén különböző játékelemekkel vagy más szórakozási lehetőséggel, a hétvégére időzített programokkal.

– A családok nyaralását figyelembe véve tartjuk az úszóiskolánkat ezúttal is két időpontban, júliusban és augusztusban, ahova még korlátozott számban várjuk a gyerekeket. Ebben a pillanatban már több mint 70 jelentkezőnél tartunk, a gyerekek nemcsak a falunkból érkeznek majd, hanem a környező településekről is. Az úszóiskola egyébként 3000 dinárba kerül, és 10 alkalommal várjuk a kis tanulókat, akik a végén vizsga alkalmával bizonyíthatják tudásukat családtagjaik előtt, és ezután diplomában részesülnek. Ezzel kapcsolatban szintén a Facebook-oldalunkon tudnak hozzánk fordulni, illetve Sztánkó Árpád 063/510-709-es mobilszámán, valamint Csernai Botond 063/182-0859-es elérhetőségén tudnak tájékozódni – zárta a beszélgetést Kucor Róbert.