2024. április 23., kedd

A Partizan befejezte a szezont

Idő előtt véget vetett szezonjának a Partizan kosárlabdacsapata, amely a regionális ABA-liga döntőjében elszenvedett veresége után hivatalos közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot. Így eldőlt, hogy a belgrádi csapat nem vesz részt a Szuperligában, amelynek az elődöntős párharcai tegnap este kezdődtek (volna) meg. A Partizan az indoklásban a döntős sorozat alatt tapasztalt huliganizmusra hivatkozott, hangsúlyozva, egy esetleges Crvena zvezda elleni Szuperliga-döntőben megismétlődhetnének az ott látott incidensek, amelyek újabb fekete foltot hagynának a szerb kosárlabdán, illetve annak nemzetközi megítélésén. A közlemény a saját szurkolók felelősségét is elismeri, rámutatva, Željko Obradović vezetőedző is nyilvános kritika alá vette a csapat vállalhatatlanul viselkedő szimpatizánsait. Mint írják, szeretnék, hogy az Euroligában két szerb csapat szerepelhessen, de az ABA-liga döntőjében látott események ettől csak eltávolítják az országot, ők pedig ezt kívánják megelőzni jelen döntésükkel.

Aleksandar Grujin, a Szerbiai Kosárlabda-szövetség elnöke reagálásában kifejtette, a Partizan ezzel a döntésével nagy kárt okoz a szerb kosárlabdának és Szerbiának. Hasonlóan elítélő a Szerbiai Kosárlabdaliga szervezetének hivatalos válasza a bejelentésre, felháborítónak és inkorrektnek nevezik a Partizan döntését, külön kiemelve, hogy közvetlenül az elődöntők előtt közölték a nyilvánossággal.

Ide kapcsolódó hír, hogy Szerbia női válogatottja egy belgrádi zárt kapus barátságos mérkőzésen 75:70 arányban legyőzte Törökországot. Marina Maljković tanítványai a nagyszünetben 12 pontos hátrányban (37:49) voltak, a második félidőben azonban sebességet váltottak, és minőségi védekezéssel fordítottak. A csapat legjobbja a 23 pontos Saša Čađo volt. A lányok a következő napokban további két barátságos meccset játszanak a törökök ellen.