2024. április 25., csütörtök

Elfogták a csoportot, amely kövekkel dobálta a Sólymot

A Vasúti Infrastruktúra vállalat egyes dolgozóit is őrizetbe vették

A rendőrség azonosította és letartóztatta azokat a kiskorú személyeket, akik nemrégiben kövekkel dobálták meg a Belgrád és Újvidék között közlekedő új gyorsvonatot – nyilatkozta a Tanjug hírportálnak Tomislav Momirović közlekedési miniszter. Kiemelte: az igazságszolgáltatás elé állítják és megbüntetik mindazokat, aki rongálják a vasúti infrastruktúrát, és veszélyezteti a dolgozók és az utasok életét. Sajnos a Vasúti Infrastruktúra vállalat egyes dolgozóit is őrizetbe vették: nincs kivétel, az ilyesmivel nem játszunk – üzente Momirović.

Emlékeztetett, hogy Szerbia több mint egymilliárd eurót fektetett a vasútfejlesztésbe, Kelet-Európa legjobb vasútvonalát építette ki és a legjobb vonatokkal kapcsolta össze az ország két legnagyobb városát. Hozzátette: senkinek sincs jogában, hogy vandalizmussal vagy lopással ezt a vasutat tönkretegye.

A miniszter a Prva Televízió műsorában arról is beszámolt, hogy Belgrád és Újvidék között az elmúlt három hónap során a Sólyom mintegy 400.000 utast szállított, olyan embereket, akiknek életkörülményeit jelentősen javította az, hogy vonattal járhatnak dolgozni.

Ugyanakkor elmondta, hogy az Építésügyi, Közlekedési és Infrastruktúra-fejlesztési Minisztérium az államügyészség és a Belügyminisztérium illetékeseivel közösen alakított munkacsoportot, amelynek feladata a vasúti infrastruktúra rongálásával és a vasúti közlekedés veszélyeztetésével kapcsolatos ügyek kivizsgálása. A munkacsoportot azért hozták létre, mert a közelmúltban torlaszokat helyeztek a sínekre, de ellopták a védőkerítés és a kontakthálózat egyes elemeit is. A tárcavezető rámutatott, hogy ezek nem csak vagyon elleni bűncselekmények: veszélyeztetik a közlekedés biztonságát és az emberi életeket is.