2024. április 25., csütörtök

Ösztöndíj Törökkanizsa község középiskolásainak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Törökkanizsáért Egyesület egyszeri anyagi támogatásban részesítette a tanulókat

Törökkanizsán péntek délután hat órakor írták alá a középiskolás diákok az egyszeri ösztöndíjról szóló szerződéseket. A támogatást a Törökkanizsáért Egyesület osztotta ki azon tanulók számára, akik magyar nyelven folytatják tanulmányaikat a község területén. Idén 48 Törökkanizsa községbeli diák részesült egyszeri anyagi támogatásban, amelynek értéke 4100 dinár. Az eseményen részt vett Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, valamint Orosz Urbán Csilla, a Törökkanizsáért Egyesület alapító tagja.

Jerasz Anikó ismertette az MNT ösztöndíj programját a középiskolásoknak (Fotó: Gergely Árpád)

Jerasz Anikó ismertette az MNT ösztöndíj programját a középiskolásoknak (Fotó: Gergely Árpád)

Orosz Urbán Csilla köszöntötte a jelenlévő tanulókat és szüleiket, majd elmondta, hogy ez az ösztöndíj a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának a támogatásával valósulhatott meg.
– Immár tizedik alkalommal segítjük anyagilag a középiskolásokat. Tudjuk, hogy nem egy hatalmas összeg, de biztos mindannyian tudják majd mire fordítani a pénzt. Az egyesületünk szervezésében nyáron Makóra ingyenesen lehet sporttáborba menni, amelynek a témája a pingpong lesz, emellett számos érdekes program várja majd az odalátogatókat. Úgy gondolom, számos lehetősége lesz a fiataloknak Törökkanizsa községben kikapcsolódni a nyár folyamán, például lesz néptánctábor a Tiszagyöngye Müvelődési Egyesület jóvoltából – fogalmazott Orosz Urbán Csilla.
Láthatóan a fiatalok és szüleik is örültek az anyagi támogatásnak. Dancsó Zsófia, törökkanizsai tanuló, elmondta, hogy már második alkalommal kapta meg az ösztöndíjat és nagyon örül neki, valamint hozzátette, hogy nyári táborra fogja fordítani az összeget.

48 középiskolás diák írta alá az egyszeri anyagi támogatásról szóló szerződést (Fotó: Gergely Árpád)

48 középiskolás diák írta alá az egyszeri anyagi támogatásról szóló szerződést (Fotó: Gergely Árpád)

A későbbiekben Jerasz Anikó ismertette az MNT programjait és pályázatait, kiemelte a felsőoktatási felkészítő tanfolyamokat, valamint beszámolt a gazdag ösztöndíjról is. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben sokan szerbiai egyetemen vagy főiskolán folytatják majd tanulmányaikat, és hozzátette, hogy az MNT igyekszik mindenben támogatni a következő generációkat.