2024. április 18., csütörtök

Új digitális tanterem

Magyarországi támogatás az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolának

A magyarországi Mészáros Csoport High-Tech Suli 2022. évi első határon túli magyar iskoláknak szóló pályázatának köszönhetően 20 millió forint (több mint 50 ezer euró) értékű támogatásban részesült az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola. A pályázat keretében elnyerhető támogatás célja a köznevelési és szakképzési intézmények részére módszertani, oktatástechnológiai és infrastrukturális fejlesztések biztosítása, valamint az intézményekben dolgozó pedagógusok szakmai fejlődésének támogatása, a diákok tehetséggondozásának az elősegítése. A támogatásnak köszönhetően egy teljesen új, korszerű digitális tantermet alakítanak ki az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában.

– Amikor elolvastam a felhívást, az első gondolatom az volt, hogy ez nem lehet igaz, túl nagy falat ez nekünk! Annak ellenére, hogy rengeteget dolgozunk, pedagógusaink sokrétű, példaértékű munkát végeznek, és ennek köszönhetően diákjaink minden téren remekelnek. Aludtam rá egyet és belevágtam. Iskolánk sokrétűségét, kreatív hozzáállásmódját, hagyományápoló szerepét, öntudat-erősítő erejét kellett megvilágítanom a pályázati űrlapon keresztül. Április 25-éig kellett átadni a dokumentációt, az eredményt május 18-ára vártuk, de a rengeteg, a vártnál sokkal több beérkezett pályamunka miatt csak június 7-én tudtuk meg, hogy a tradícióra épülő jövő iskolájában valóban megvalósulni látszik a jövő. Ez az első év, hogy a Mészáros Csoport külhoni iskolákra is gondolt és mi lennénk az egyedüli szerbiai iskola, ahol a gyermekek világviszonylatban is a legkorszerűbb eszközökkel kutathatják majd a világot és ismereteket szerezhetnek – mondta Potrebić Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője.

A támogatás magába foglalja egy digitális tanterem kifestését, dekorálását és felszerelését. Ide tartozik többek között 24 darab iskolapad, 24 darab iskolaszék, 24 darab laptop a tanulók és egy a tanárok részére, emellett interaktív panel, dokumentumkamera, LEGO SPIKE robotok, 3D nyomtatók, lézervágó.