2024. április 24., szerda

Gyalogút a csónakkikötőtől a kompjárásig

Adán félig elkészült a sétány a Tisza-parti töltésen

Ada község önkormányzata a Vajdaság Vizei Közvállalat támogatásával sétányt épített Adán a folyóparti árvízvédelmi töltésen, a csónakkikötőtől a kompjárásig. Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere elmondta, hogy a töltés tetején kiépített szilárd útburkolattal egy körgyűrűt kívántak kialakítani a Tisza-parton, hogy ott rossz időben is kényelmesen lehessen sétálni vagy biciklizni. Kiemelte, hogy a sétány befejezése, vagyis a közvilágítás, a padok és a szemetesek elhelyezése az esztendő második felében várható.

– Ada község önkormányzata szeretne az adai polgárok számára egy sétányt biztosítani, ami egy körgyűrű lenne a töltésen, a víkendzónán, a strandon, a kempingen és a csónakkikötőn keresztül. A sétány munkálatainak első fázisa megtörtént, amely a töltés leaszfaltozását foglalta magában. Körülbelül 2500 méter az aszfaltozott rész. A projektum keretében a töltés lába meg lett erősítve, vagyis a munkálatok során sikerült ugyanilyen burkolattal lefedni a forráshoz vezető utat a töltéssel párhuzamosan. A beruházást közösen a Vajdaság Vizei Közvállalattal valósítja meg a helyi önkormányzat. A beruházás értéke körülbelül 15 millió dinár. A célunk, hogy az említett szakaszon a második fázisban kiépüljön a közvilágítás, illetve padok és szemetesek legyenek elhelyezve. Valószínű, hogy az év második felében megvalósul a második fázis is. Bízunk benne, hogy ez a polgáraink számára egy népszerű hely lesz a sétálásra – nyilatkozta Bilicki Zoltán.

A sétány megközelíthető az egykori adai kompjárás felől is, ahova Ada község önkormányzata és a II. helyi közösség közösen tizennégy lámpatestet szerel fel, hogy biztosítsa a közvilágítást az arra járóknak.