2024. április 25., csütörtök
NEMZETEK LIGÁJA

Vereség emelt fővel

Néhány nap leforgása alatt a második európai gigásszal csapott össze Magyarország a Nemzetek Ligája A divíziójában, ám az angolok legyűrése után az olaszok még keményebb diónak bizonyultak Cesenában. A magyarok játékán jobban tetten érhető volt a fáradás, ennek ellenére Marco Rossi tanítványai derekasan próbáltak ellenállni a sokszor ihletett formában előrenyomuló olaszoknak. Sajnos ezúttal nem működött hibátlanul a védelem, Barella pontos, bal felsőbe helyezett lövése a 30. percben előnyhöz juttatta a házigazdát, az első félidő utolsó percében pedig a jobb szélen elrobogó Politano lapos beadása Pellegrinihez került, aki a hosszú oldalról könnyedén lőtt a kapuba. A második félidő elején tovább nőhetett volna a hazai gólok száma, de Politano bombája a felső lécről kifelé pattant. A magyar fiúk ezt követően a komoly hátrány és a szemmel látható olasz technikai fölény ellenére becsületesen küzdöttek legalább a szépítésért, ami váratlan módon jött össze: a becserélt Fiola jobbról lőtt labdát a kapu elé, amihez Mancini balszerencsésen kapott bele, becsapva Dunnarummát, újra „élő” eredményhez juttatva a vendégeket, az egyenlítésre azonban már nem futotta az erőből.

Marco Rossi a mérkőzés után elmondta, a vereség ellenére büszke a csapatra. „Az első félidőben nem tudtuk érvényre juttatni azt, amit elterveztünk. Kevésnek bizonyult a három nap a két mérkőzés között, mert így alig tudtunk dolgozni. Nem feküdt nekünk az olaszok pozíciós játéka. A második félidőre rendeztük a sorokat, akkor jól mozogtunk – értékelt az olasz. – Tudnunk kell, hogy hol a helyünk, nem várhatjuk el, hogy Anglia legyőzése után feltétlenül nyerjünk a regnáló Európa-bajnok ellen is. Nem szabad túl nagy nyomást helyezni a csapatra, és ez igaz a következő, németek elleni összecsapásra is” – folytatta. Az 57 éves tréner szerint a fiúknak sikerült kihozniuk magukból a maximumot. „Nagyon szerettem volna a hazámban jól szerepelni. Úgy érzem, sikerült, ezért köszönet jár a játékosoknak” – fűzte hozzá Rossi.

Nagy Ádáméknak kemény feladat volt felvenni a versenyt az olasz középpályával (Fotó: MTI)

Nagy Ádáméknak kemény feladat volt felvenni a versenyt az olasz középpályával (Fotó: MTI)

Cesena: Olaszország–Magyarország 2:1 (2:0)

Stadio Dino Manuzzi, 21.000 néző, vezette: Sandro Schärer (svájci). Gólszerzők: Barella a 30., Pellegrini a 45., illetve Mancini (öngól) a 61. percben.
Olaszország: Donnarumma – Spinazzola (Dimarco, 75.), Bastoni, Mancini, Calabria – Barella (Tonali, 84.), Cristante, Pellegrini (Locatelli, 66.) – Raspadori (Zerbin, 84.), Gnonto, Politano (Belotti, 75.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini.
Magyarország: Dibusz – Szalai A., Orbán, Lang – Nagy Zs. (Bolla, 81.), Schäfer (Váncsa, 87.), Nagy Á. (Styles, 58.), Nego (Fiola, 58.) – Szoboszlai, Sallai, Szalai Á. (Ádám, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Ugyanaz a játékos, Smail Prevljak volt a hőse Bosznia-Hercegovinának a Románia elleni diadal alkalmával, mint a finnek elleni pontmentéskor. A belga Eupen támadója a második félidőre állt be a cserepadról, majd nem sokkal később egy kipattanóra lecsapva pofozta a kapuba a labdát, megszerezve a három pontot hazájának, amivel a bosnyákok holtversenyben a finnekkel vezetik a csoportjukat.

A C divízióban a törökök újfent bizonyították, hogy lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, mint a többi hasonló szinten szereplő gárda. Stefan Kuntz csapata hatot vágott Vilniusban Litvániának, és csak idő kérdése, hogy mikor biztosítja be a feljutást a kvartettből a magasabb rangba.

Eredmények, 2. forduló, A divízió, 3. csoport: Olaszország–Magyarország 2:1, Németország–Anglia 1:1.

1. Olaszország

2

1

1

0

3:2

4

2. Magyarország

2

1

0

1

2:2

3

3. Németország

2

0

2

0

2:2

2

4. Anglia

2

0

1

1

1:2

1

A következő fordulóban (szombat): Anglia–Olaszország, Magyarország–Németország.

B divízió, 3. csoport: Finnország–Montenegró 2:0, Bosznia-Hercegovina–Románia 1:0.

1. Finnország

2

1

1

0

3:1

4

2. Bosznia-Hercegovina

2

1

1

0

2:1

4

3. Montenegró

2

1

0

1

2:2

3

4. Románia

2

0

0

2

0:3

0

A következő fordulóban (szombat): Románia–Finnország, Montenegró–Bosznia-Hercegovina.

C divízió, 1. csoport: Feröer szigetek–Luxemburg 0:1, Litvánia–Törökország 0:6.

1. Törökország

2

2

0

0

10:0

6

2. Luxemburg

2

2

0

0

3:0

6

3. Feröer szigetek

2

0

0

2

0:5

0

4. Litvánia

2

0

0

2

0:8

0

A következő fordulóban (szombat): Luxemburg–Törökország, Feröer szigetek–Litvánia.

Nyitókép: Nagy Ádáméknak kemény feladat volt felvenni a versenyt az olasz középpályával (Fotó: MTI)