2024. április 25., csütörtök
BÁCSKERTES

Sikeres vendégszereplések

A bácskertesi (kupuszinai) József Attila Általános Iskola alsós tanulói által játszott, Turkál Marianna tanítónő rendezte, többszörösen díjazott, Szegény Dzsoni és Árnika című előadás nagy sikerrel vendégszerepelt a garai Nemzetiségi Általános Iskolában. Solt Csilla igazgató meghívásának tettek eleget és az iskola diákjainak mutatták be az előadást. A vendégszereplés megvalósításában segítettek: Csíkos Éva, Csíkos Sándor, Szilágyev Pilin Andrea, Lovász Mária, Dubacz Éva, Csernák László.

A gyerekeket előadás után megvendégelték, közben ismerkedtek, játszottak egymással és szép ajándékokkal tértek haza.

A magyarországi bemutatkozást muzslyai vendégszereplés követte. A helyi Szervó Mihály Általános Iskolában, Molnár Attila igazgató meghívásának eleget téve szerepeltek. A gyerekek nagy örömére az iskola könyvtárában készülődhettek a fellépésre.

Az iskola kórusának fellépése után mutatták be a Szegény Dzsoni és Árnika című előadást. Ezt követően a kupuszinai gyerekek a saját korosztályukkal tanítási órákon vettek részt, ismerkedtek, barátkoztak, játszottak egymással.

A következő tanítók osztályában vendégeskedtek: Fárbás Repp Edit 1. osztály, Lukács Gabriella 3. osztály, Tóth Lendvai Heléna 4. osztály.
Búcsúzáskor az iskola nevében ajándékot kaptak. Hazafelé sétát tettek Nagybecskerek belvárosában. Az utazásnál szintén Csíkos Sándor és Csernák László segédkezett.