2024. április 20., szombat

Sport mindenkinek

Gazdag sport és rekreációs programok mellett tartották meg a hétvégén a Strandon a hetedik Sport mindenkinek elnevezésű fesztivált. A legkisebbek számára babafutamot szerveztek, mégpedig a kúszásban, amelyben hetven kisbaba vett részt, míg az idősebb gyermekek a Strand több pontján mérethették meg magukat a különféle sport, rekreációs és szórakoztató játékokban. A felnőttek számára kvízt szerveztek, az idősebb korosztály pedig olyan aktivitásokban vehettek részt, mint a darts, sakk, vagy tollaslabda.

Olivera Jovanović, a Sport mindenkinek Vajdasági Szövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a fesztivál célja, hogy a polgárok minden korosztálya számára lehetővé tegyék a sportolást és a fizikai aktivitást az egészségük megőrzése érdekében.

Mindenki jól érezte magát a hétvégén megtartott Sport mindenkinek elnevezésű rendezvényen (Fotó: Ótos András felvétele)

Mindenki jól érezte magát a hétvégén megtartott Sport mindenkinek elnevezésű rendezvényen (Fotó: Ótos András felvétele)

– Fontos a fizikai aktivitás jelentőségének népszerűsítése is. Az eseményen gyermekek és fiatalok vesznek részt a legnagyobb számban, ezért ugyanúgy fontos célunk a szocializáció és a társalgás is. A szórakoztató módon történő oktatáson keresztül próbáljuk bevonni a sportba a fiatalokat, amivel reményeink szerint motiváljuk őket arra, hogy elgondolkodjanak milyen sporttal is szeretnének foglalkozni – mondta Jovanović.

Hozzátette, hogy a megrendezett programok csak egy részét képezik a fesztiválnak, ugyanis az elmúlt két hét során a szövetség hetven tagszervezete Vajdaság-szerte sport és rekreációs aktivitásokat szervezett. Szavai szerint június közepén ötven sportszakértőnek szerveznek oktató tanfolyamot, amivel az idei fesztivál be is zárul.

Az eseményt a tartományi sport és ifjúsági titkárság, valamint a Városi Kertészeti Közvállalat támogatta.