2024. március 29., péntek

Színpadon a legsikeresebb produkciók

Évadzárót tartottak az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben

Az 1991-ben alakult óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a 31. évadot zárták be ünnepélyesen vasárnap. A 2021/2022-es évadzáró során az egyesület szakcsoportjainak legsikeresebb produkcióit láthatta a közönség, amelyekkel nagy sikerrel képviselték egyesületüket és városukat a különféle fellépéseken, versenyeken, megmérettetéseken és szemléken, díjakat és elismeréseket szerezve.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy két év után ismét teljes kapacitással tarthattuk meg a rendezvényünket. A nagy érdeklődés miatt két teltházas előadást adtunk, amelyet mindegy 600 néző kísért figyelemmel. Az új produkcióinkat a szülők sem látták még, most volt alkalmuk betekintést nyerni az egész éves munkánkba – mondta Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke.

A műsor során mintegy 260 fellépő lépett színpadra. Az est folyamán fellépett a Kenderkóc gyermekcsoport, a Csibész, a Kisbekecs, a Csicsóka, a Petrence és a Kiscimbora táncegyüttesek, a modern tánccsoport négy korosztálya, valamint a Dúdoló, a Botra és a Szelence énekegyüttesek. A jelenlévőket Szerda Balázs, a községi tanács művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott tagja köszöntötte, méltatva a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben folyó magas színvonalú munkát.

A rendezvény az óbecsei önkormányzat, a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Kaktusz virágüzlet támogatásával jött létre.