2024. április 20., szombat

Iskolásokkal telt meg a városháza

Kiváló versenyeredményeket értek el a magyarkanizsai diákok

Öröm volt látni, hogy mennyi tehetséges fiatal, szorgalmas diák van az általános iskolában. Ők voltak azok a diákok, valamint a felkészítőik, akiket hétfőn reggel Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere fogadott, és akiknek ajándék kíséretében mintegy ösztönzésképp személyesen is gratulált a sportban vagy különböző tantárgyi versenyeken elért eredményeikért. Fejsztámer Róbert elmondta, hogy a község azon diákjait hívták meg, akik a legjobb eredményeket érték el.

– Kiválóan teljesítenek a községbeli diákok, ami azt bizonyítja, hogy a községünk területén lévő oktatási intézmények országos szintű színvonalat produkálnak. Magának az önkormányzatnak az ösztönzése szerény körülmények között történik, a munka dandárját a pedagógusok végzik, mi pedig láthatatlan módon, a háttérből támogatjuk a versenyeken való részvételt, például busz vagy kombi biztosításával, a felmerülő költségek fedezésével. Mindazt, ami megkönnyíti a versenyekre való eljutást vagy felkészülést, biztosíthatja az önkormányzat – mondta Fejsztámer Róbert, aki gratulált a diákoknak és a pedagógusoknak.

 A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatója, Szepesi Zoltán is büszkén sorolta a diákok eredményeit.

– Hosszú idő után az idei év volt az első, hogy korlátozások nélkül lezajlottak a tanulmányi és sportversenyek. A magyarkanizsai iskolák nagyon jó eredményeket értek el, sportban kisolimpiai és országos versenyen is sikeresek voltak, ugyanakkor a céllövőink, az úszóink és az atlétáink is nagyon jól teljesítettek. Angol, fizika és magyar nyelv terén is kiváló eredményekkel büszkélhedhetünk. Ha megfelelő motiváltságú diák és tanár találkozik és együtt dolgozik, mint a példa is mutatja, abból csak jó sülhet ki.