2024. március 28., csütörtök

Jobb sportolási feltételeket!

A tartomány támogatja harmincnyolc sportlétesítmény karbantartását

A tartományi kormány fontosnak tartja a sport fejlesztését Vajdaságban, így az idén is támogatja a sportlétesítmények kiépítését, karbantartását és felújítását. Igor Mirović tartományi kormányfő kedden a tartományi kormány dísztermében támogatási szerződéseket nyújtott át a helyi önkormányzatok, iskolák és sportközpontok képviselőinek 38 projektum finanszírozására. Erre a célra 120 millió dinárt különítettek el.

– A projektumok megvalósításával fejlődik a sportinfrastuktúra az iskolákban, valamint korszerűsödnek a sportpályák és sportközpontok. 2016 óta mintegy 730 millió dinárt fektettünk be a sportinfrastuktúrába. Évről évre egyre magasabbak az összegek, mivel azt szeretnénk, hogy ne csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb településeken is feltételeket teremtsünk a sport fejlesztésére – közölte Mirović.

Ezen a pályázaton többek között eszközöket különítettek el a cservenkai szakközépiskola kézilabdapályájának és az adai atlétikai pályának a felújítására, a palánkai Tikvara Sportcentrum kosárlabdapályájának karbantartására, valamint a parketta kicserélésére a zombori SOKO és a verbászi Drago Jovović sportközpontban. Emellett támogatják a nagybecskereki Žarko Zrenjanin Általános Iskola padlójának, a rumai kosárlabda- és kézilabdapályának, a törökbecsei Jedinstvo sportközpont öltözőtermének, valamint a zentai kosárlabdapályának a karbantartását is.