2024. március 29., péntek

A sport egy életre szól

„Közösséget a legnehezebb kovácsolni” – vallja Özvegy József, a Zenta Labdarúgóklub nyugdíjba vonult edzője és titkára

Szombat délután a zentai stadion fociszerető nézőktől és drukkerektől volt hangos. A Zenta csapata a szezon utolsó bajnoki mérkőzését játszotta, de nem arról marad emlékezetes, hogy a Bajsával 0:0 lett az eredmény, hanem arról, ahol hivatalosan is elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló egykori edzőjüket és titkárukat, Özvegy Józsefet. A sokak által Joca bácsiként emlegetett egykori kiváló kapus már közel harminc éve ténykedik a klub mindennapjaiban, kezei közül jó néhány kiváló játékos került ki.

„Igazából ez egy olyan közösség, amelyből nem lehet csak úgy nyugdíjba vonulni. Óriási megtiszteltetés volt számomra az itt töltött idő, és megható volt, hogy a játékosaim ma ezt jelképesen is megköszönték nekem. Valóban szeretnék egy kicsit visszavonulni, a családdal, az unokáimmal tölteni az időm nagy részét, azonban nem titkolom, hogy nem tudom kivonni magam teljesen ebből a közegből és nem is szeretném” – nyilatkozta az ünnepelt.

Tóth László néhány éve tevékenykedik Özvegy József mellett, ő adta át neki a jelképes ajándékot (Gulyás Réka felvétele)

Tóth László néhány éve tevékenykedik Özvegy József mellett, ő adta át neki a jelképes ajándékot (Gulyás Réka felvétele)

A játékosok, az edzők és a jelenlévő nézők vastapssal köszönték meg Özvegynek a fáradhatatlan munkát, s a köszönethez csatlakozik a Magyar Szó sportrovata is, hiszen Özvegy évtizedek óta ismerteti a focieredményeket, diktálja a meccsjelentéseket, és mindig készségesen állt munkatársaink rendelkezésére.