2024. április 24., szerda

Ablakcsere támogatásból

Fontos beruházások Zenta község általános iskoláiban

Új nyílászárókkal gazdagodott a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola, ezúttal 13 ablakot cseréltek ki. A Tartományi Oktatási Titkárság pályázatainak köszönhetően korszerűsödik az iskola. Gordán Kolos, az iskola igazgatója elmondta, ebben az évben is folytatják azt a munkát, amit tavaly elkezdtek, vagyis folyamatosan cserélik ki az elöregedett nyílászárókat.
– A tartományi titkárság egymillió dinárral támogatott bennünket, és ennek köszönhetően cseréltük ki ezeket az ablakokat. A munkálatok nagy részét a kivitelező már elvégezte, a fenmaradt tennivalókat pedig a saját mestereink fogják megcsinálni. Az iskola már több mint 50 éves, ezért már igazán ráfért az újítás. Energetikai szempontból is nagyon fontos, hogy fejlesszük az intézményt. Az ablakok mellett egy multifunkcionális fénymásológépre is szert tettünk, a Tartományi Oktatási Titkárságnak köszönhetően, valamint az MNT támogatásával kialakítunk majd egy iskolarádiót, amelyre 70 ezer dinár áll a rendelkezésünkre, illetve a sporttitkárság jóvoltából sporteszközökkel is gazdagodtunk. Eddig összesen 26 ablakot cseréltünk ki az elmúlt két évben, és jelenleg is készítünk egy tervdokumentációt, amellyel pályázni fogunk arra, hogy az összes régi nyílászárót ki tudjuk cserélni – mondta az igazgató.
Juhász Attila, a községi tanács oktatásért és művelődésért felelős tagja kiemelte, hogy nagyon hálásak a tartományi kormáynak azért, hogy támogatja a különböző zentai intézményeket.
–  Ezek a beruházások, amik itt végbemennek, mind az energiahatékonyságot szolgálják. Nagyon fontos, hogy az iskolában kicseréljék az ablakokat, hiszen ez a fűtés szempontjából is hasznos. Hasonló beruházás valósult meg Felsőhegyen, ahol a tornaterem fűtését oldottuk meg, valamint a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában, ahol szinte az összes nyílászárót újra cserélik az idén. Szerencsére már most, a nyári szünet előtt elkezdődtek a felújítási munkálatok, így a következő iskolaév már teljes lendülettel, zavartalanul folytatódhat. Nagyon örülünk annak, hogy Zenta területén 184 kiselsősre számítunk, ami azt jelenti, hogy a tavalyi ballagók száma és az idei elősöké kiegyenlítődik. A diákok száma állandó, tehát nem beszélhetünk arról, hogy folyamatosan fogy a közösségünk – fogalmazott Juhász Attila.