2024. április 19., péntek

Költözik a helyi közösség irodája

Moholon felújítják a kultúrotthon épületét

Ada község önkormányzata a moholi helyi közösséggel karöltve, valamint az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztériummal együtt belefogott Moholon a kultúrotthon épületének teljes körű felújításába. Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere elmondta, hogy az épületen három-négy hónapig zajlanak majd a munkálatok; a beruházás 91 millió dinárba kerül.

– A kultúrotthon a székhelye a moholi helyi közösség szerveinek, valamint a jövőben ide költözik a helyi anyakönyvi hivatal, illetve az épületben színházterem is van, amelyet szintén teljesen felújítunk – magyarázta Bilicki Zoltán a munkálatok helyszínén. – A kultúrotthon épülete négy-öt évtizede készült el, azóta semmilyen felújítás nem történt rajta. A jelenlegi munkálatok felölelik a tetőszerkezet, a színházterem, a villanyvezetékek, a fűtéshálózat, a hidro- és hőszigetelés felújítását, a padlózat cseréjét és újracsempézését, valamint a nyílászárók cseréjét, tehát mindent átfogó és teljes körű felújítás zajlik az épületen. Ada község önkormányzatának az a célja a felújítással, hogy ez az épület továbbra is a moholi kulturális élet fő helyszíne maradjon, illetve Mohol település megérdemli, hogy a polgárok megfelelő környezetben intézhessék a helyi közösségi és anyakönyvi hivatali ügyeiket – nyilatkozta a polgármester.

A moholi helyi közösség irodája a munkálatok miatt június 20-ától ideiglenesen, a beruházás befejezéséig új helyszínre költözik, mégpedig a jelenlegi anyakönyvi hivatalba, ami Moholon a Tito marsall utca 32. alatt található.