2024. április 19., péntek

Futsalban és kézilabdában is kiválóak

Az adai Cseh Károly iskola csapatai dobogós helyen végeztek

A közelmúltban Paraćinban megrendezett országos diákbajnokság döntőjében a Cseh Károly Általános Iskola futsalcsapata a negyedik helyen végzett, illetve kézilabdában a lánycsapat megszerezte az első helyet és országos bajnok lett, a fiúcsapat pedig a harmadik helyezést érdemelte ki. A nagybecskereki rendezésű tartományi diákolimpián a futsalcsapat a második helyen végzett, a fiú kézilabdacsapat viszont a negyedik lett. Az iskolai futsal- és kézilabdacsapatok a községi, a körzeti és a körzetek közötti versenyek megnyerésével jutottak el az országos bajnokság döntőjére.

A futsalcsapatot irányító Nagypál Tibor testnevelő tanár elmondta, hogy nagyon büszke a fiúkra, akik történelmet írtak az országos bajnokságon megszerzett negyedik hellyel, amire az iskola történetében még nem volt példa. Különösen felértékelődik ez az eredmény, tudva azt, hogy a labdarúgás a legtömegesebb sportág Szerbiában, illetve a bronzmeccsen csak a büntetőpárbajban maradtak alul az ellenféllel szemben.

Kiss Sándor és Sípos Oszkár testnevelő tanár irányította a kézilabdázó diákokat. Az előbbi a fiúcsapatot, az utóbbi a lánycsapatot vezetette az országos bajnokság selejtezőiben és a döntőben is. Sípos Oszkár elmondta, hogy mindketten nagyon büszkék a diákjaikra, akik kiváló teljesítményt nyújtottak a versenysorozatban. Az iskola emellett nagyon hálás az adai kézilabdakluboknak, amelyekben kiváló szakmai munka folyik a gyerekekkel.

A futsal- és kézilabdasikerek kapcsán Ferencz József, a Cseh Károly iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy az intézményben nagyon örülnek a tanulók sporteredményeinek: – A Cseh Károly iskola rendkívül büszke ezekre a gyerekekre, mert látszik, hogy ezekben az eredményekben benne van a munkájuk és a kitartásuk. A községi sportegyesületek képezik a siker hátterét, mert az ottani szakemberek rengeteg erőt és munkát fektettek a gyerekek felkészítésébe  – nyilatkozta az igazgatóhelyettes.

Az országos bajnokságon szereplő diákok – a futsalcsapat tagjai: Nagy Norbert, Mihalek Viktor, Cvitkó Attila, Sándor Csanád, Tóbiás Márk, Varsi Ádám, Vámos László, Zombori Máté; a leány kézilabdacsapat tagjai: Bojana Čurčić, Mirjana Matić, Sípos Kata, Simon Maja, Sterbik Zsófia, Nagy Léda, Milana Mrkšić, Király Kata, Bónis Noémi, Józó Viktória, Pergel Anna, Kanalas Anasztázia; a fiú kézilabdacsapat tagjai: Aleksandar Ivić Jukić, Gali Zoltán, Stefan Lepir, Marko Jevtić, Nagy Erik, Hulló Ákos, Világos Csongor, Király Kristóf, Uroš Sužnjev, Aleksa Karanjac, Aleksa Halgašev, Dario Đurović, Lazar Mrkšić, Lipinski Máté, Frank Balázs, Firsing Bence, Hegedűs Nátániel, Szalma Máté.