2024. március 28., csütörtök

A Győr elveszítette a BL döntőt, bajnok a Kristiansand

Megvédte címét a női kézilabda Bajnokok Ligájában a norvég Vipers Kristiansand, miután a budapesti Final Four döntőjében nagy csatában legyőzte a Győr csapatát

A női klubkézilabda csúcssorozatának döntője méltó volt a rangjához, s az tette kiegyenlítetté, hogy sokáig fluktuált az eredmény a két csapat között. A Győr kezdett lendületesebben, ám egy hibákkal teli időszak során a Kristiansand 7:10-ről 13:10-re fordított. A félidőben kettővel mentek a norvégok, majd a hazaiak gyorsan egalizáltak, ám az előny a második játékrészben innentől vendégeknél volt, akik őrizték 2-4 gólos előnyüket, egészen addig, amíg már nem maradt elég idő a Győr számára a fordításra. Míg a magyar csapatban a kapusteljesítmény ezúttal hiányzott, addig a túloldalon Katrine Lunde ismét remekelt, és csapattársával, Nora Mørkkel együtt már hatodik BL-sikerüket ünnepelhették, miközben a Kristiansand megvédte címét.

A harmadik helyet a Metz csapata szerezte meg, miután egy simább bronzmérkőzésen legyőzte a Final Fourban újoncnak számító Esbjerget.

A tavaly a Kristiansandhoz igazolt Tomori Zsuzsanna révén így is lett egy magyar győztese az estének. És bár egyik csapat tagjai között sem volt képviselője az országnak, egy szerbiai kézilabdázónak mégis főszerep jutott a finálé előtt, hiszen a még mindig aktív szerb válogatott, ám nemrég zenei karrierbe is fogó Kristina Liščević előadásában hangzott el a Final Four hivatalos dala, az I'm Gonna Win.

Női BL Final Four, elődöntők: Győr-Esbjerg 32:27, Metz-Kristiansand 27:33. Bronzmérkőzés: Esbjerg-Metz 26:32. Döntő: Győr-Kristiansand 31:33.