2024. április 23., kedd

Hátrányból fordítva jutott be a BL-döntőbe a Győr

A Győr a dán Esbjerg elleni 32:27-es győzelmével eldőlt, hogy a magyar csapat jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája Budapesten zajló Final Four-tornájának döntőjébe, és újabb sikere esetén vasárnap hatodik alkalommal szerezheti meg a klubcsapatok legrangosabb trófeáját.

A BL négyesdöntőjében újonc dán csapat kezdte jobban a találkozót, elsősorban a norvég Henny Reistad találatainak köszönhetően három góllal is elhúztak a támadójátékát lassan találó Győrtől. A hazai csapat aztán egy időkérés és néhány csere után összeszedte magát és még a félidő vége előtt egyenlített, a szünetre pedig 15:15-ös egállal vonulhattak a felek.

A második félidőben aztán a Győr fokozatosan átvette az irányítást, köszönhetően annak is, hogy az ellenfél támadójátékának egyik kulcsembere, Mette Tranborg harmadik kétperces kiállításával végleg kiszállt a játékból. A magyar csapat egyre könnyebben szerezte a találatokat, és végül kényelmes, ötgólos győzelemmel bejutott a döntőbe. A meccs legtöbb találatát a nyolcig jutó Reistad szerezte, a hazaiak oldalán azonban jobban eloszlottak a gólok, Stine Oftedal ötször, Fodor Csenge és Linn Blohm négyszer-négyszer voltak eredményesek.

A finálét vasárnap 18 órai kezdettel rendezik, ahol a Győr ellenfele a második elődöntő eredményének függvényében a francia Metz vagy a norvég Vipers Kristiansand lesz.

Bár az Európában példátlan nagyságú kézilabdacsarnok, a 20 000 férőhelyes MVM Dome teljes megtöltése egy délutáni elődöntőn nem is lett volna reális kérés, ám a mérkőzésen regisztrált 14800 néző így is rekordot jelent: női kézilabda klubmérkőzést a helyszínről ennyien még soha nem néztek korábban.