2024. március 28., csütörtök

A képzőművészet jegyében

Alkotói lázban a bácskossuthfalvi 9+1 Nemzetközi Művésztelep táborának csapata

Szerdán kezdődött és szombaton zárul a bácskossuthfalvi 9+1 Nemzetközi Művésztelep 44. Májusi Hagyományos Nemzetközi Alkotótábora. Ebben az évben stílusbeli és tematikus megkötések nélkül szervezték meg az összejövetelt, a barátkozás, a felhőtlen időtöltés jegyében – nyilatkozta Forró Krisztián, a telep elnöke.

– Összeszokott, jó társaság gyűlt össze ezúttal is a Művelődési Házban, néhány új, és régen látott névvel kiegészülve. A községünkből, illetve Vajdaság egész területéről és Magyarországról köszönthetjük vendégeinket. A tegnapi napunk volt a legnépesebb, 18 művész alkotott egyszerre a teraszokon és a belső helyszíneken. Augusztusban tervezzük megszervezni a mestertábort, illetve id. Novák Misi bácsi emlékére egy tematikus kiállítást szeretnénk összeállítani az elmúlt időszak képeiből. A találkozóra Gyurkovics Hunorifj. Novák MihályTörök IstvánZsáki IstvánBoross GyörgyKerekes SándorKovács Károly, Milorad RađenovićMolnár LászlóMolnár BeaMilan RadakovićRemete IstvánSlajf SándorTúrzai SándorKovač StipanAndrejević BorivojeĐuro MaravićCsernik Attila,Zlatibor Ikras, Balázs Hajnalka kaptak meghívást.

Eszmecsere és alkotás a művésztelepen (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Eszmecsere és alkotás a művésztelepen (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt fontosságú rendezvényének létrejöttét Bácskossuthfalva helyi közössége, Topolya község, a Magyar Nemzeti Tanács, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-, Nemzeti Közösségi Titkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül Magyarország Kormánya támogatta.