2024. április 19., péntek

Kezdő kis- és mikrovállalkozásokat támogatnak

Szerdán a nagykikindai önkormányzat épületében Nikola Lukač polgármester és Saša Tanackov, a városi tanács gazdaságért és beruházásokért felelős tagjának jelenlétében aláírták a szerződéseket azokkal a nagykikindai mikro- és kisvállalkozókkal, amelyek sikeresen pályáztak az önkormányzat kisvállalkozások fejlesztésére vonatkozó tenderén. Összesen kétmillió dinárt osztottak szét tizenegy mikro- és kisvállalkozás tulajdonosának.

A polgármester, emlékeztetve arra, hogy az idén Nagykikinda városa nyerte el az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron a legsikeresebb helyi közösség címét az agrárgazdaság fejlesztésében, kiemelte, hogy ezentúl még több forrást biztosítanak a kis- és mikrovállalkozások számára, akik fontos szereplői a város gazdaságának.

– Ez a pályázat megadta a lehetőséget számunkra, hogy megismerjük azokat a problémákat, amelyekkel ezek a vállalkozók naponta megküzdenek, és a csapatommal segítséget szeretnénk nyújtani nekik. A város fejlesztési stratégiája is abba az irányba halad, hogy segítse polgártársainkat vállalkozásuk felvirágoztatásában. Vissza nem térítendő pénzeszközöket ítéltünk oda nekik, ami biztos vagyok benne, hogy sokat jelent a munkájukban, és remélem, hogy foglalkoztatás esetén, helyieket fognak alkalmazni.

Az idei pályázatra tizenhat vállalkozó és cég jelentkezett, közülük tizenhárman teljesítették a feltételeket, de tizeneggyel kötöttek szerződést:

– Az elnyerhető maximális összeg 400.000 dinár volt, a legalacsonyabb odaítélhető összeg pedig 75.000 dinár volt. Ha a jóváhagyott projektekről beszélünk, akkor a minimálisan jóváhagyott összeg 100.000 dinár volt, a legnagyobb támogatást kapott projekt pedig több mint 288.000 dinár – tette hozzá Tanackov, a városi tanács gazdaságért és beruházásokért felelős tagja.