2024. április 19., péntek

Maradt a régi vezetőség

Éves közgyűlést tartott a Kishegyesi Község Rokkantnyugdíjas Egyesülete

A héten éves közgyűlést és tisztújítást tartott a Kishegyesi Község Rokkantnyugdíjas Egyesülete. A gyűlésen szó volt az egyesület tavalyi eredményeiről és idei terveiről, mondta el lapunknak Balaton Erzsébet, az egyesület elnöke.

– Amit a tavalyi évre előirányoztunk, azt sikerült megvalósítani, mert nem sok mindent terveztünk a járványhelyzet miatt. A programjainkat kevesebb személlyel tudtuk csak megcsinálni, de a lényeg, hogy megtartottuk. December 3-a a rokkantak világnapja, ennek kapcsán tartottunk egy ünnepséget, és emellett csomagokat osztottunk. A pénzügyek is rendben voltak, a felügyelőbizottság ellenőrizte – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy a tisztújítás kapcsán a végrehajtó bizottság egy olyan javaslatot tett a közgyűlésnek, hogy maradjon meg a jelenlegi vezetőség. Balaton úgy fogalmazott, hogy az egyesület két éve működik, elégedettek a vezetőséggel, ezért nem volt oka a személycseréknek. A végrehajtó bizottság javaslatát a közgyűlés elfogadta, így a végrehajtó bizottság és a felügyelőbizottság összetétele nem változott, és az elnök személye is maradt a régi.

A közgyűlésnek témája volt az idei évi program és pénzügyi terv is. Ennek kapcsán az elnök elmondta, hogy az önkormányzattól kaptak 60 ezer dinárt tevékenységeikre. Erre az évre összesen négy programot terveznek, amiből egy előadást már megtartottak. Ennek a környezetvédelem volt a témája, a háztartási szemét helyes tárolása és minimalizálása. Az idén szeretnének megvalósítani egy kirándulást az egyesület tagjaival, és egy sporttalálkozót akarnak szervezni a közeli rokkant-egyesületekkel közösen. Egy további előadás is tervben van, ami majd a rokkantak közlekedéséről fog szólni.

Az elnök arról is szólt, hogy egy gyógyszertárral sikerült szerződést kötniük, hogy a rokkantak 5 százalék kedvezménnyel vásárolhassanak gyógyszereket. Végezetül azt is megtudtuk, hogy tovább szeretnék bővíteni a tagság létszámát.

– Még több tagot szeretnék toborozni az egyesületbe, és ezúton is kérek minden községbeli rokkantat, hogy jelentkezzen az irodánkban. Az emberek egyébként egymásnak beszámolnak az egyesületről, és így sok új tagunk lett. Május hónappal bezárólag 64 rendes tagunk volt, és 16 támogató tag – mondta Balaton, majd hozzáfűzte, hogy elégedett az egyesület tagságának létszámával, de nyitottak a bővítés irányában.

@fo= Lakatos János

@koz2022= Közgyűlés és tisztújítás az önkormányzat nagytermében