2024. március 28., csütörtök

Karnyújtásnyira Katar

Ahogyan arra bejelentőnkben is felhívtuk a figyelmet, bonyolult lelkiállapotban futottak ki az ukrán játékosok a Glasgow-ban a Hampden Park gyepére a Skócia elleni vb-pótselejtezőre. A morális végletek közül nem a csüggedés, hanem a bizonyítási vágy kerekedett felül a háború sújtotta ország csapatában, amely 3:1-re legyőzte a házigazdát, így vasárnap Wales ellen kivívhatja a tornán való szereplés jogát. Ukrajna Jarmolenko és Jaremcsuk révén kettővel vezetett, mire Skócia a hajrában McGregor találatával feliratkozott a kijelzőre, a bírói ráadásban viszont Dovbik eldöntötte a meccset.

Elrajtolt a Nemzetek Ligája, Wroclawban a legjobbjaival felálló Lengyelország Williams gólja miatt hátrányba került épp Walesszel szemben, de Kaminski és Swiderski a hajrában elhozta a fordítást.

Egy igazi válogatott-kuriózummeccset is lejátszottak szerda este a londoni Wembley-ben. Európa legjobbjaként Olaszország csapott össze Dél-Amerika bajnokával, Argentínával. Az ilyen formában harmadszor – 1985 és 1993 után – megtartott, ezúttal Finalissima elnevezésű „kontinensrangadót” a Gauchók nyerték simán, Lautaro Martinez, Ángel Di Maria és Paulo Dybala góljával.

Eredmények, vb-pótselejtező, elődöntő: Skócia–Ukrajna 1:3. Nemzetek Ligája, A divizió, 4. csoport, 1. forduló: Lengyelország–Wales 2:1. Finalissima: Argentína–Olaszország 3:0.