2024. április 19., péntek
ÍJÁSZAT

Vajdasági továbbképzés Zentán

Szombaton a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében Banda Tibor, a magyar íjászválogatott egykori csapatkapitánya, a Szeged Íjászegyesület vezetőjének irányításával tökéletesíthették edzői, illetve versenyzői tudásukat azok az adaiak, temeriniek és újvidékiek, akik részt vettek a zentai Arcus Íjászegyesület által szervezett képzésen.

Banda szerint országunkban e sport a magyarországihoz hasonló helyzetben van, s igazából a sportíjászat más hozzáállást igényel, amit először edzői szinten kell megtanulni, hogy a versenysportot magasabb szintre emeljék. „A jó edzőnek szakmailag folyamatosan képeznie kell magát. Az íjászat iránt érdeklődők már tízéves koruk körül elkezdhetik az edzéseket, mivel őket már ekkor nagyon szépen meg lehet tanítani a mozgás alapjaira, de folyamatosan tanítani kell őket, mert az íjászat nagyon összetett technikai sport” – magyarázta az edző.

Gyakorlás a zentai tornateremben (a szerző felvétele)

Gyakorlás a zentai tornateremben (a szerző felvétele)

Mint ahogyan korábban napilapunkban is beszámoltunk róla, az idényt egy Felsőhegyen megrendezett bemutatóval kezdték az Arcus tagjai, aminek eredményeként több gyermekkel sikerült megkedveltetniük az íjászatot, akik be is léptek a klubba. Vasárnap a zentai Népkertben megrendezendő 2D-s Veszkó Emlékversenyre várják a vajdasági és a más országokból érkező íjászokat.