2024. április 16., kedd

Felújított parkolók

A Parking servis közvállalat befejezte a Felszabadulás sugárút mentén folyó munkálatait, aminek során összesen 125 parkolót felújítottak.

A közvállalatban elmondták, a parkolókat a Felszabadulás sugárút egy részén, az I. Péter király sugárút és az Újvidéki Vásár utcák között rekonstruálták. A sugárútnak ezen a részén nagyon sok helyen megrongálódtak a parkolók, mert a fák gyökerei feltörték a betonréteget, ami veszélyeztette a személygépkocsik és a polgárok biztonságát, ezért fontos volt elvégezni a felújítási munkálatokat.

Újabb parkolókat újítottak fel a Felszabadulás sugárúton, a munkálatok összértéke 16 millió dinár (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Újabb parkolókat újítottak fel a Felszabadulás sugárúton, a munkálatok összértéke 16 millió dinár (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

– A parkolókat leginkább a fák gyökerei teszik tönkre, ezek alulról feltörik az aszfaltot, ellehetetlenítve a parkolást. Ezt a réteget cseréltük ki, új járdaszegélyköveket helyeztünk el – jelentették be a közvállalatból.

A munkálatok során a fákat nem bántják, vigyáznak a gyökerekre, csak a felső aszfaltréteget távolítják el, ami helyett újat helyeznek el.

Összesen 125 parkolót rekonstruáltak, továbbá 7 olyan parkolót alakítottak ki, amelyeket mozgássérült személyek használnak majd. Az újvidéki önkormányzat 16 millió dinárt irányozott elő erre a célra a városi költségvetésből.

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A Parking servis közvállalatból emlékeztetnek, hogy az elmúlt időszakban már több parkoló-felújítási akciót hajtottak végre a Felszabadulás sugárútnak azon a részén, amely a Jaša Tomić sugárút és az I. Péter király sugárút közötti részen helyezkedik el. Az említett területen 350 parkolót rekonstruáltak. Ezt követően pedig felújították a Felszabadulás sugárút páratlan oldalát is, az I. Péter király sugárút és a Pap Pál utcák között, ahol 130 parkolót rekonstruáltak.