2024. április 20., szombat

Kiesett Medvegyev és Cicipasz!

Az első nyolc játéknapon férfi egyesben egyetlen jelentősebb meglepetés sem volt a Roland Garroson, a kilencediken viszont két kimondottan vaskos történt. Előbb a tizenéves dán Holger Rune négy játszmában ütötte ki a tavaly döntős görög Sztefanosz Cicipaszt, így a spanyol Carlos Alcaraz után a második 20 éven aluli lett a negyeddöntőben, és a mezőny egyetlenje, aki kiemelés nélkül jutott a nyolc legjobb közé. Lehet, hogy még egyel tovább is léphet, hisz a norvég Casper Rudd elleni skandináv rangadón nem lesz teljesen esélytelen.

Az este kiesett a ranglistán második és tavaly US Open-bajnok orosz Danil Medvegyev. Őt a horvát veterán Marin Čilić a szó szoros értelmében leiskolázta. Čilić ma így az orosz Andrej Rublyovval találkozik. Az alsó ágon tehát egészen biztosan váratlan döntőst kapunk.

Iga Swiatek tovább remekel, zsinórban 32. győzelmét aratta, ami a nyílt korszak 21. leghosszabb sorozata, a 21. században pedig Serena Williams 34-ese után a második. Iga már több mint 2700 pont az előnye a ranglistán, amelyen az észt Anett Kontaveit tört fel a második helyre, míg a Tunézia Ons Jabeur 4. új győzelmével az amerikai Jessica Pegula először jutott a legjobb tíz közé. Az első elődöntős az olasz Martina Trevisan lett, akinek ez a fölényesen legjobb eredménye, és a Gauff–Stephens amerikai rangadó győztesét várja. Ma a negyeddöntőben Swiatek–Pegula és Kaszatkina–Kudermetova a párosítás.

Čilić élete egyik legjobb játékával verte meg Medvegyevet (Fotó: Beta/AP)

Čilić élete egyik legjobb játékával verte meg Medvegyevet (Fotó: Beta/AP)

PÁRIZS. – A Roland Garros nyolcaddöntőjében, férfiak: Rune˜–Cicipasz 7:5, 3:6, 6:3, 6:4, Čilić–Medvegyev 6:2, 6:3, 6:2, Rublyov–Sinner 1:6, 6:4, 2:0 – feladás, Ruud–Hurkacz 6:2, 6:3, 3:6, 6:3. Nők: Swiatek–Cs. Dzseng 6:7, 6:0, 6:2, Pegula–Begu 4:6, 6:2, 6:3, negyeddöntő: Trevisan–Fernandez 6:2, 6:7, 6:3.
PROSTEJOV. – A challenger 1. fordulójában: E. Ymer–Piros 6:3, 6:3, Marozsán–Ajduković 7:6, 7:6.
POZNAN. – A challenger 1. fordulójában: Sevcsenko–Balázs 6:3, 6:3.
SURBITON. – A női ITF-torna selejtezőjében: Stevanović–Gatenby 6:3, 6:2.