2024. április 25., csütörtök
FOCIMIX

Lewandowski elhagyja a Bayernt!

Hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be távozási szándékát Robert Lewandowski, a Bayer München lengyel sztárlabdarúgója. „Az én korszakom véget ért a Bayernnél. Nem látom lehetségesnek, hogy folytassam a klubnál. A Bayern egy komoly egyesület, úgy gondolom, nem akarnak megtartani engem, én pedig nem szeretnék maradni. A legjobb megoldás az átigazolás, remélem, nem akadályoznak meg ebben” – fogalmazott a 33 éves támadó, aki 2014-ben a dortmundi Borussiától került a bajor fővárosba, ahonnan most a klub történetének egyik legeredményesebb játékoskaként távozik majd. A 129-szeres lengyel válogatott futballista a Bayernben 374 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Számos egyéni elismerése mellett nyolcszor nyert Bundesligát a bajorokkal – és további kettőt a Dortmunddal –, egyszer pedig a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott. Sajtóértesülések szerint Lewandowski következő állomáshelye a Barcelona lehet, a katalánoknak azonban körülbelül 30 millió eurót kellene áldozni a játékosra, akinek jövő nyárig szól a szerződése Münchenben.

Perišić Angliába távozik?

Giuseppe Marotta, az Inter vezérigazgatója szerint a horvát Ivan Perišić a Premier League-be szerződik tőlük. A sportvezető kijelentése megerősíti azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a 33 éves futballista korábbi edzőjével, Antonio Contéval dolgozik majd újra, vagyis a Tottenhamhez igazol. Perišić szerződése a következő hónapban jár le az Internél, és sajtóértesülések szerint hétfőn már Londonba utazott, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt az angol bajnokságban negyedik helyen végző, így BL-induló egyesületnél. A horvát válogatottal 2018-ban világbajnoki ezüstérmes szélső több mint 250 mérkőzést játszott az Internazionaléban, amelyhez 2015-ben szerződött a német Wolfsburgtól. Perišić tagja volt annak az Internek is, amely Conte vezérletével bajnoki címet nyert tavaly. A milánói kék-feketék a mostani idényben másodikak lettek a városi rivális Milan mögött, de az Olasz Kupát megnyerték, miután a döntőben hosszabbítás után 4:2-re legyőzték a Juventust, többek között Perišić két góljának köszönhetően. Marotta most azt nyilatkozta, sajnálják, hogy Perišić távozni akar, de megértik, hogy új kihívást keres magának, ők pedig ezt tiszteletben tartják.

Marcelo után Isco

Marcelóhoz hasonlóan Isco is távozik a Bajnokok Ligája-győztes és spanyol bajnok Real Madrid csapatától. A legutóbbi szezonban mellőzött spanyol válogatott támadó hétfőn Instagram-oldalán közölte, hogy véget ér számára a madridiaknál töltött időszak. „Kilenc év után lejárt az időm a klubnál” – írta a 30 éves futballista, akinek június 30-án jár le a szerződése. Isco 2013-ban a Málagától szerződött a Realhoz, mellyel 19 trófeát gyűjtött, többek között ötször nyert BL-t, háromszor bajnokságot és egyszer Király Kupát. Vasárnap Marcelo erősítette meg, hogy 15 év után búcsút int a gárdának.

Messi: Benzemáé az Aranylabda!

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi szerint nem kérdés, hogy az idén Karim Benzemának, a Real Madrid BL-győztes támadójának jár az Aranylabda. Az argentin sztárlabdarúgó maga is elszenvedője volt a francia támadó nagyszerű formájának, ugyanis csapatát, a PSG-t úgy búcsúztatta a spanyol gárda a 16 között, hogy a visszavágón Benzema mesterhármast szerzett. A negyeddöntőben, a Chelsea ellen aztán újabb négy, majd az elődöntőben, a Manchester City ellen három Benzema-gól következett. A francia csatár a La Ligában is gólkirály lett, s ezzel nagyban hozzájárult a királyi gárda újabb spanyol bajnoki címéhez.

Marokkói az afrikai BL-győztes

A házigazda marokkói Wydad 2:0-ra legyőzte az egyiptomi al-Ahli csapatát az afrikai Bajnokok Ligája hétfői, casablancai döntőjében. Mindkét gólt a 26 éves csatár, Zuhair el-Matarji szerezte. A 15. percben az ellenfél térfelének közepéről bombázott a hálóba, a 48. percben pedig az öt és feles vonaláról pörgetett a kapuba. Az előző két szezon győztese, a kairói al-Ahli a 15. döntőjét játszotta, mérlege 10 győzelem mellett immár 5 vereség. A Wydadnak ez volt az ötödik fináléja, és két vereség mellett harmadszor nyert.