2024. április 20., szombat

Pásztor István magyar üzleti küldöttséggel Leskovacon

Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke ma Leskovacon részt vett a magyarországi üzleti delegáció látogatása alkalmából szervezett üzleti fórumon, amelyet a Szerb Kereskedelmi Kamara – jablanicai és pčinji közigazgatási körzet Regionális Kereskedelmi Kamarája, illetve a Magyar Kereskedelmi Kamara Nyugat-Balkáni Bizottsága szervezett, jelenti a Vajdasági RTV.

A fórum célja, hogy összekösse a szerb és a magyar üzletembereket.

– A gazdasági kamarák összekapcsolása, a Magyarország Információs Pont megnyitása a legjobb példa arra, hogyan kell dolgozni országaink és térségünk polgárainak érdekeiért. Szerbia és Magyarország együttműködése soha nem volt szorosabb, élni kell az adott lehetőségekkel – mondta Pásztor, majd elégedettségének adott hangot, hogy ez Dél-Szerbiában is megvalósul. Hozzáfűzte, biztos benne, hogy a régió gazdasági és emberi erőforrásai kiaknázásra várnak, és a magyar befektetőknek lehetőséget kínálnak.

Emlékeztetett arra, hogy mindkét ország állami vezetése határozottan támogatja az ilyen kapcsolatokat, és kiemelten fontos a meglevő beruházási programok kiaknázása.

Pintér Attila Magyarország szerbiai nagykövete rámutatott: a két ország kiváló politikai kapcsolatai eddig is nagymértékben befolyásolták a gazdasági folyamatokat, és a kétoldalú gazdasági eszmecsere évről évre szerteágazóbb.