2024. március 28., csütörtök
NYUGAT-BÁCSKA

Célba ért a Négyesfogat

A Négyesfogat záróműsorát szombaton az idei házigazdáknál, a szilágyi József Attila Művelődési Egyesületben tartották meg.

A közös ének után átadták a műsorról készült emlékfelvételeket, továbbá a vándorzászlót, amely a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesülethez került, jövőre ők lesznek a Négyesfogat házigazdái.

Az idei program vezetői Francia Henrietta és Rizsányi Réka voltak. A szilágyi József Attila ME színjátszói három vidám jelenetet adtak elő. Az Üzenet, a Pszichiáter és a Zsákutca című vidám jelenetek szereplői: Cétényi Tamás, Rizsányi Réka, Rizsányi Csaba, Francia Anna, Mészáros Noémi, Kanyó Áron, Francia Gyólai Klára, Kanyó Surján Csilla, Surján Csongor, Rizsányi Csaba, Francia Fábián, Francia Balázs, Bársony Adorján. Súgó: Szakál Zsóka.

A gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület képviseletében Kovács Trisztán népdalt énekelt, felkészítője Stepanović Julianna volt.

A gombosi fiatalok a Grease című musicalből válogatást adtak elő. A táncosok: Bence Leon, Bence Léna, Garai Lukas, György Maja, Lengyel Loretta, Molnár Flórián, Uzelac Katarina, Péity Boglárka. A koreográfiát Péity Boglárka készítette.

Az idei Négyesfogat alkalmával a gombosi színjátszók legújabb generációjának régi, nagy álma vált valóra, vagyis az, hogy színpadra vittek egy saját darabot.

A jelenet címe: Bogojai história, avagy temetik a Bözsit. Szereplők: Molnár Flórián, Bogyó Dániel, Muskovity Károly, Sörfőző Katinka. A darabot írta és rendezte: Muskovity Károly. Súgók: Sörfőző Katinka, Péity Boglárka, Kovács Krisztián.

A doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színjátszói vidám jelenetekkel készültek. Előadásukban láthattuk a Névtelen alkoholisták klubja és az Állásinterjú című bohózatokat. Szereplők: Kálóci Alex, Varga Gitta, Podnár Alen, Gellér Zoltán, Vuković Nemanja.

A bácskertesi (kupuszinai) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület képviseletében Toldi István Mesefa és a Népművészet Mestere népmesemondással kedveskedett a közönségnek.

Az egyesület hagyományőrző néptánccsoportjának tagjai lakodalmi táncot mutattak be, pontosabban a reggeli mosdatást láthattuk. Csoportvezető: Csorba Nándor. A táncosokat a helyi fúvószenekar kísérte. Prímás: Tadián Zsolt.