2024. április 16., kedd

Növekedett az adminisztratív illeték összege

Ötven perces volt a szenttamási községi képviselő-testület ülése

A szenttamási községi képviselő-testület tegnap megtartotta 21. rendes ülését. Miután elfogadták az előző ülés rövid jegyzőkönyvét, a képviselők határozatot hoztak a sport, a kultúra és a tudományos tevékenységek területén a diákok és egyetemisták ösztöndíjairól szóló határozat harmadik módosításáról.

A harmadik napirendi pont keretében a helyi hulladékgazdálkodási terv kidolgozásának megkezdéséről szóló határozat módosításáról döntöttek a képviselők. A 2022−2031. évi időszakra vonatkozó módosítást Danijela Vujačić, a községi közigazgatási hivatal vezetője azzal indokolta, hogy időközben változtak az idevágó köztársasági rendeletek, és a stratégiai terv kidolgozásához nem szükséges környezetvédelmi hatástanulmány.

Az ülés folytatásában határozat született a községi egészségügyi tanács megalakításáról.

A községi adminisztrációs illetékekről szóló határozat módosításáról szóló vitában Zoran Mladenović, a Szerbiai Szocialista Párt frakcióvezetője megjegyezte, hogy a határozat felterjesztésénél nincs feltüntetve az a köztársasági határozat, amelyre alapozható az illetékek növelése, továbbá, hogy az illeték így is elég magas. A felvetésre Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere válaszolt, aki elmondta, az adminisztratív illeték enyhén növekedett ugyan, de tudni kell, hogy ezt a pénzt a költségvetésből újabb községi beruházásokra fordítják, melyek az itt élő polgárok előrehaladását szolgálják.

− Fontos kiemelni, hogy az illeték növelése főleg a jelenleg épülőfélben lévő létesítményekre vonatkozik. Ezzel párhuzamosan növekszik a községi költségvetés, azaz több pénz jut az újabb beruházásokra – magyarázta a polgármester.

Az ülés folytatásában elfogadták a község területére vonatkozó általános szabályozási terv módosítására tett javaslatot, módosították továbbá a városi közlekedés ingyenes igénybevételére és a kommunális szolgáltatások támogatására jogosult polgárok meghatározásáról szóló határozatot. Ugyancsak módosításra került az építési telekrendezéshez történő hozzájárulásról szóló határozat, a képviselők határozatot fogadtak el nyilvános hirdetés kiírásáról az 5778-as helyrajzi számú építési földterület elidegenítéséről, szó volt a 2022. évi mezőgazdasági és vidékfejlesztési politika támogatásáról, elfogadták a Szociális Központ 2021. évi munka és pénzügyi jelentését, és döntés született arról, hogy Pintér Andrea marad a Népkönyvtár megbízott igazgatója. A képviselők jelentést hallhattak még a 2021. évi, a közösség életkörülményeinek javítását célzó program végrehajtásáról, továbbá a község mezőgazdasági területek védelméről, rendezéséről és azok használatára vonatkozó program végrehajtásáról.

A képviselő-testület 21. ülése képviselői kérdések nélkül ért véget.