2024. április 25., csütörtök

A Ferencvárosé a kupa

Debrecenben rendezték meg a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, amelyet a hullámzó teljesítményű FTC nyert meg, a döntőben fő riválisát, a Győrt legyőzve. A budapesti csapat váratlan gyengélkedést mutatva az elődöntőben csak hétméteresekkel jutott túl a Siófokon, miközben a Győr átgázolt a Dunaújvároson. A két nagycsapat által játszott finálét a Győr kezdte jobban, az első félidő hajrájától kezdve azonban a Ferencváros látványos feltámadást produkált, négygólos hátrányát négygólos előnyre fordította, így a végjátékban már nem is volt kérdéses a győzelme. Az FTC számára ez szépségtapasz a bajnokság elvesztése után, a Győr viszont a BL e hétvégi budapesti négyes döntőjében a sportág legrangosabb klubserlegéért száll majd harcba.

A férfiaknál lejátszották a második legerősebb bajnokság, az Európa-ligában Final Fourját, ahol a Benfica emelhette magasba a trófeát a Magdeburg legyőzésével. A lisszaboni döntő a végletekig kiélezett maradt, hat másodperccel a lefújás előtt mindkét oldalnak csak videózás után adtak meg egy gólt, így 32:32-es állás után jöhetett a hosszabbítás, a magyar válogatottat is edző Chema Rodriguez által irányított, a szerb válogatott Lazar Kukićot és Petar Đorđićot is a sorai között tudó Benfica egy góllal jobb volt a ráadásban, így először nyerte meg az Európa-ligát.

Az FTC formaingadozása előtt Elek Gábor vezetőedző is értetlenül állt (Fotó: MTI)

Az FTC formaingadozása előtt Elek Gábor vezetőedző is értetlenül állt (Fotó: MTI)

Eredmények, Női Magyar Kupa, elődöntő: Ferencváros–Siófok 24:24 (büntetőkkel 4:3), Győr–Dunaújváros 39:18. Bronzmérkőzés: Siófok–Dunaújváros 27:20. Döntő: Ferencváros–Győr 26:22. Férfi Európa–liga, elődöntő: Magdeburg–Nexe 34:29, Wisla–Benfica 19:26. Bronzmérkőzés: Wisla–Nexe 27:22. Döntő: Benfica–Magdeburg 32:32, h. u. 40:39.