2024. március 29., péntek

Vastapssal jutalmazták a kraljevói színház társulatát

Az idei 67. Sterija Játékok negyedik napján, azaz vasárnap este a kraljevói színház Fleke című előadását tekinthette meg a közönség, Jug Đorđević rendezésében.

A Tijana Grumić szövege alapján készült produkciót a társulat tavaly szeptemberben mutatta be a kraljevói színházban. A szereplőket nagy örömmel tölti el, hogy az előadást beválogatták a színházi fesztivál versenyprogramjába.

– Egy mindenki számára szimpatikus darabbal érkeztünk a szemlére. Az előadás a személyes érzelmi veszteségeken átívelő felnövésről szól. A veszteség egy furcsa szó, hiszen megmutat valamit, ami nincs, valamit, ami hiányzik, valamit, amit elveszítettünk, mégis az a valami jelen van az életünkben, ott van velünk, nap mint nap. A színpadon egy fiatal nő élénk színű jelmezben és cowboykalapban elmeséli saját élettörténetét. Bár a történet középpontjában a szerettei halála és távozása áll, a darab mégis szokatlan derűvel bír – magyarázta Aleksandra

Arizanović, a produkció főszereplője.

Az előadás valóban elnyerte a közönség tetszését, hiszen vastapssal jutalmazták a színészi játékot.

A kraljevói társulatot a Szkopjei Dráma Színház színészei követték, akik Branislav Mićunović rendezésében a My name is Goran Stefanovski című előadást mutatták be.

Kedd este hét órától az Újvidéki Színház Az isteni Dzsoni parázna napjai című produkciót élvezheti a közönség, melyet Jovana Tomić állított színpadra. Ezt követően 21:00-tól a belgrádi Atelje 212 társulata a Rolerkoster című mű színpadi feldolgozását adja elő, Milica Kralj rendezésében. Szerdán 19:30-tól a belgrádi Nemzeti Színház művészei lépnek színpadra, akik a Siniša Kovačević rendezte Godine Vrana című előadást mutatják be. Csütörtökön 20 órakor a közönség a fővárosi Jugoszláv Drámai Színház társulatát láthatja, amely Jagoš Marković rendezésében a Čudo u Šarganu című produkciót adja elő.

A színházi fesztivál teljes programját  a Sterija Játékok (Sterijino pozorje) weboldalán tekinthetik meg az érdeklődők.