2024. április 23., kedd

Olajcsempészeket fogtak Újvidék közelében

Öt személyt tartóztattak le, miközben olajat öntöttek egy hajóról egy tartálykocsiba Dunagárdonynál (Gardinovci). A Hajózható folyók elnevezésű akció keretén belül a rendőrség mintegy 12.000 liternyi olajszármazékot foglalt le.

Az akcióban elfogták a 48 éves M.P.-t, a 21 éves A.P.-t, az 51 éves Z.P.-t, az 53 éves M.R.-t, és az ukrán származású V.R.-t. Az ukrán állampolgár a hajó kapitánya volt, amelyről az olajszármazékot a tartálykocsiba öntötték.

A rendőrség lefoglalta a közel 8000 liternyi olajszármazékot tartalmazó tartálykocsit, egy 1000 és egy 3000 liternyi olajszármazékot tartalmazó uszálytartályokat, egy traktort az üres tartályokkal, két kannát, amelyek összesen 55 liternyi olajszármazékot tartalmaztak, csónakot, pumpát, amellyel az üzemanyagot öntötték át és mobiltelefonokat. V.R.-től elkoboztak 10.000 eurót, amelyről azt gyanítják, hogy az üzemanyagért kapta.

A gyanúsítottakat 48 órás őrizetbe helyezik, a bűnvádi feljelentést követően az illetékes ügyészség foglalkozik az üggyel.