2024. március 28., csütörtök

Épül az új egészségház

A Vid napi településen jó ütemben haladnak az új egészségház építési munkálatai, erről a városi Területrendezési és Nagyberuházási tanács képviselői is meggyőződhettek pénteken, amikor megtekintették a munkálatokat.

Az épülő létesítményt az Emanuel Janković, az Aleksandar Nevski és a Živojin Ćulum utcák között alakítják ki, egy 3000 négyzetméteres területen. Az objektum 1045 négyzetméteren épül meg két szinten, 62 helyiségből áll majd, ezekben gyermekorvos, általános orvos, nőgyógyász, fogorvos és laboratórium is működését tervezik.

A Vid napi településen épülő egészségház projekttervezetének és megépítésének az értéke 207 millió dinár, a versenypályázaton kiválasztott kivitelezőknek 300 nap áll rendelkezésükre (a munkálatokat tavaly augusztusban kezdték meg), hogy befejezzék a munkálatokat. Az objektum megépítésének a kivitelezése mostanáig a tervek szerint halad, befejezték a betonkonstrukciót, azaz az épület vázát, és lebetonozták az első szint padlózatát. Jelenleg folyamatban van a földszinti rész helyiségeinek a kialakítása, ezután pedig a tetőtérre helyezik a hangsúlyt – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

A munkálatok utolsó fázisában rendezik az új egészségház környékét, megépítik a bekötőutakat, parkolókat, járdákat alakítanak ki, és a mozgássérültek is külön bejárókon közlekedhetnek majd. A földes területeket zöldítik, és közmegvilágítást helyeznek el. A városi költségvetésben az új egészségház megépítésére 22,5 millió dinárt irányoztak elő. Megnyitásával 25.000 újvidéki lakos számára biztosítanak egészségügyi ellátást: a Vid napi településen élők, a kliszaiak és a bivalyosiak (Slana Bara) számára jelent majd nagy megkönnyebbülést ez a beruházás. Az újvidéki önkormányzat 2012 óta több mint 6,5 milliárd dinárral támogatta a városi egészségügy fejlesztését.