2024. április 24., szerda

Gyalogkáosz 87 centiméteren

A Modena utcában már tegnapelőtt megkezdődtek a mélygarázsépítési előkészületek, az utcát teljesen kiürítették, tegnap már markológépekkel távolították el az aszfalt felső rétegeit. A Városi Kertészet munkásai már korábban elhordták a bokrokat és a dísznövényzetet, az utcai lámpákat is leszerelték.

A Tanurdžić palota mellett felállították az építkezési kerítéseket, lemértük: a naponta több ezer gyalogos elhaladására 87 centiméter széles folyosót hagytak. A Modena utca másik oldalán, a valamikori korzón sem jobb a helyzet, két babakocsit már nem lehet egymás mellett eltolni.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

Hatalmas gyalogdugók alakulnak ki az építkezési zóna mindkét oldalán, szitkozódás, hangoskodás és feszültség minden lépésen. Természetesen a kávézók kerthelyiségeit is kiköltöztették ebből az utcából, így most az asztalok egy része átkerült a Sándor király utcába, a Petrus kávézó kerthelyisége pedig az Ilija Ognjanović utca zsákutca részébe.

Ezt az utcarészt is teljesen lezárták a gépjárműforgalom előtt, a belváros szívében már most, az építkezési munkálatok megkezdése és a nyergesvontatók megérkezése előtt is hihetetlen káosz uralkodik. Aki csak teheti, kerülje el a Modena utca környékét, kerékpárral átjutni ne is nagyon próbálkozzunk!

A Njegoš utcán keresztül eresztik át a gépjárműforgalmat, tehát az ott lévő kávézók élvezhetetlenné váltak. A Trifković tér felőli utcabejáratban nem áll rendőr, úgyhogy az autózik, motorozik be a belváros szívébe, aki akar. A bejelentés szerint ez az áldatlan állapot 2023. május 23-áig marad, de ismerve az önkormányzati előjelű projektek kivitelezésének módját és ütemét, biztosak lehetünk abban, hogy ennél az időpontnál sokkal tovább élvezzük majd.