2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Nagy, de titkos problémám van

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Kedves tanácsadó, hallottam önről, szeretném, ha segítene, ám nem szeretném elmondani, hogy mi a problémám. Lehetséges így?
– Minden lehetséges!
– Köszönöm! Egy fiatal személy vagyok. Tettem valami hülyeséget, amit szégyellek bevallani is, s most emiatt lesz egy beszélgetésem, nem számít kivel, s ekkor dől el a sorsom. Lehet, hogy nagyon komoly következménye lesz, de az is lehet, hogy megúszom. Nem szeretném elrontani az életemet, kérnék még egy esélyt.
– Törvénybe ütközik?
– Nem szeretnék semmit se mondani erről az ügyről, csak be szeretném programozni, hogy megússzam, s ígérem, máskor hasonló hülyeséget nem követek el, és felelősségteljesebb ember leszek. Csak most az egyszer ússzam meg! De értse meg, nem akarok elmondani semmit sem, még önnek sem.
– Rendben van. Legelőször egy védelmi talizmánt készítek önnek...
– Elfelejtettem mondani, hogy külföldön élek, s olyan albérletben, ahol nehezen találnának meg a postások, egész nap dolgozom... Meg lehetne másképpen oldani?
– Igen, biztosan van Facebookja vagy Vibere, esetleg e-mailje, skipe-ja vagy valakije, barátja vagy rokona, aki itt él, s akivel majd találkozik nemsokára...
– Igen, ilyesmi van, meg lehet oldani.
– Tehát akkor a rúnajelekkel oldjuk meg a problémát. Lerajzolom őket, s megmondom, melyiknek mi a neve, rajzolja át, s megírom, hogyan energizálja meg, aktiválja őket. Egyeseket a saját fényképére fog írni, a másikakat a testére fogja írni.
– Nahát, a testemre? Akár fel is tetoválhatom rá?
– Vannak rúnák, amelyeket fel szabad tetoválni, de vannak, amelyeket tilos testre vinni, legfeljebb meghatározott ideig maradhatnak a testen.
– Ugyan már, nem állítom, hogy nincs erejük, de az már nem túlzás, hogy bajt okoznának, ha a testemre varratnám bármelyiket, tetszés szerint?
– Bizony nem túlzás. A rúnák igen erős mágikus jelek. Képünkre rajzolva, leginkább a homlokra, akár védelmi, akár energetikai dolgok miatt használjuk, leginkább 9 napig. Azután elégetjük a képet, hálát mondva. A testünkre, karra, vállra vagy hasra rajzolva alkalmazzuk.
– Melyeket szabad, s melyeket nem szabad alkalmazni, főleg tetoválni?
– Szabad alkalmazni az Inguz jelet, ez férfias erőt ad, minden szinten. Az Algiz jel védelem mindenféle negatív energia ellen. Az Ansuz bölcsességet ad, segíti a tanulást, a kommunikációt. A Fehu a pénzzel kapcsolatban hoz jólétet, a Vunyo pedig a szerencse jele, segít kijutni a problémából. Sokszor kombináljuk e jeleket.
– Igen, s melyeket nem szabad testre vetni? S mi van, ha mégis megteszem?
– Jobb, ha nem viccel az ősi szimbólumokkal, mert voltak esetek, amikor nagy problémákat okozott, akár tudatlanság miatt kerültek a testre, akár felelőtlenségből, hitetlenségből. Tehát semmiképpen sem szabad tartósan a testre varrni a Hagalaz jelet, mert agresszív és kellemetlen hatást hoz több szinten. A Nautiz jel a testen befolyásolja az egészséget, és sok problémát okoz. A Kenaz, mely egyébként jó jel, szenvedélyt és ihletet ad, a testre rajzolva azonban fizikai sérüléseket és tűzkárosodást hoz. Hasonló a Soulo is, mely nemcsak melegít és életet ad, hanem megperzsel a szörnyű lángjával. A Perth átalakulásokat hoz, de egész életen keresztül, s nem lehet tudni, mit és hogyan alakít át. Az Isa különösen veszélyes lehet, mert visszafordíthatatlan, ugyanis fordítva is ugyanúgy néz ki, ő leállít mindent, nemcsak a rosszat.
– A rúnák ilyen veszélyesek?
– Csak egyesek, s ezek is csak akkor, ha testre írják állandó jelleggel. Ám, ha papírra írva hordjuk bizonyos ideig, vagy talizmánként tükörre írjuk, esetleg bizonyos esetekben testre írjuk néhány napra, akkor csak a pozitív arculatát fogja mutatni.
– Értem, tehát ez egy komoly dolog. Mit ajánl nekem?
– Lesz egy rúnasor, mely bármilyen bonyolult konfliktus megoldására, s a viták kiküszöbölésére ajánlott. Ezt kartonon hordja, elmondom, hogyan fogja aktiválni, életre kelteni. Amikor a probléma megoldódott, elégeti a papírt. Lesz egy rajz is, melyen egyben vannak a rúnák, ez egy ligatúra, neve az „igazság kardja". Az elveszett embernek megmutatja, hogyan jusson ki a problémából, a sötétségből, fáklyaként mutatja az utat. Kézre kell írni, lehetőleg kék színnel. Biztonságos utat és sikert hoz. A probléma megoldásáig maradhat a kézen, legfeljebb egy hónapig, azután le kell mosni.
– S ha előbb lekopik, míg a probléma megoldódik?
– Ha halványul, akkor átírja, megerősíti.
– Viszont, ha nem jön le? Vagy ne adj Isten orvoshoz kell menjek, vagy éppen a strandra?
– Olajjal, krémmel lejön azonnal, s ha hazaért, újra felrajzolja.

***
Két hónap után jelentkezett az illető, sikerült rendeznie problémáját, „megúszta szárazon". Megígérte saját magának is, hogy máskor felelősségteljesebben viselkedik. Óriási tisztelője lett a rúnáknak, s egy rúnatalizmánt is rendelt nyárára, amikor szabadságra hazajön.