2024. március 29., péntek

Békét és biztonságot!

Honvédelmi miniszter: A történelem jó oldalán állunk

Békét és biztonságot akarunk – emelte ki a magyar honvédelmi miniszter ma a magyar hősök emlékünnepén, Budapesten.

Szalay-Bobroviczky Kristóf a Hősök terén, a magyar hősök emlékkövénél hangsúlyozta: hőseink közül sokan azért estek el, mert mások háborúit kellett megvívnunk. Most viszont – mint fogalmazott – szerencsés a magyarok felett a csillagállás.

„A történelem jó oldalán állunk, szabad, független nemzet vagyunk, és immár 12 éve a magyar nemzeti érdeket helyezzük mindenek elé" – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzátéve: a haza védelmére felesküdött miniszterként a haza védelmének és biztonságának megőrzése a legfőbb feladata.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, hogy a különböző katasztrófák elhárításában a magyar katonák helytálltak és helytállnak.

„Nekünk az a dolgunk, hogy megvédjük a magyar családokat a háborútól. Nem szabad engednünk, hogy belesodródjunk, ez nem a mi háborúnk" – szögezte le.

Az ünnepség végén a magyar hősök emlékkövénél koszorút helyezett el – mások mellett – Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje.