2024. április 25., csütörtök

A hagyományos család védelmében

Óbecsén bemutatkozott a Védett Társadalom Alapítvány

A család, a közösség és a nemzet volt a témája a Védett Társadalom Alapítvány előadásának, amelyet kedden tartottak meg Óbecsén a Than Emlékházban. A Védett Társadalom Alapítvány egy nonprofit érdekképviseleti szervezet, melynek célja, hogy aktívan részt vegyen a hagyományon alapuló, védett, biztonságos, szabad és békés társadalmi modell megőrzésében és terjesztésében világszerte.

– A Nyílt Társadalom Alapítvány egyre erősebben terjedő eszméje ellen vette fel a küzdelmet a Védett Társadalom Alapítvány. A Nyílt Társadalom Alapítvány egy olyan rendszer ma a világban, egy olyan nemzetközi hálózat, amely rendkívül káros eszmei világot próbál ráerőltetni az emberekre. Úgy gondoltuk, hogy mindenféleképpen szembe kell menni, hiszen rá kell mutatni a probléma forrásaira, gondolok itt azoknak az értékeknek az elvesztésére, ami ma sajnos Európát jellemzi: a keresztény hitvilágunk és annak az erkölcsisége, a hagyományos családmodell tagadása vagy a hagyományaink megtámadása. Ezek mind-mind olyan értékvesztések, amelyekre azt gondoljuk, hogy fel kell hívni az emberek figyelmét. Fontos, hogy lássák, melyek azok a tévutak, amelyeket ez a rendszer, amely mögött egy nagyon komoly gazdasági és politikai erőtér áll, terjeszt és próbál ráerőltetni a világra. Ha úgy nézzük, ezek tulajdonképpen nemes eszmék, csak mögötte keresni kell a másodszándékot és ez a másodszándék az, amely nem elfogadható – mondta Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának az elnöke.

Az alapítvány világszerte összeköti és hálózatba szervezi a hasonló szellemiségű és küldetést teljesítő intézményeket és egyéb jogi személyeket. Más alapítványok esetében elsősorban kölcsönös együttműködés útján, egyéb szervezeteknek pedig technikai és anyagi támogatást nyújtva.

– Az a háború, amelyet mi vívunk, szavakkal tesszük és nem fegyverrel. A szavak nagyon sok esetben súlyosabb kárt tudnak mérni, mint hogyha a fegyverek szólnának. Gondoljunk bele, hogy az interneten milyen óriási információáradatot zúdítanak az emberekre. Egy idő után az emberek ezt nem tudják feldolgozni, nem értik, hogy mi is folyik, és gyakorlatilag ez egy technika is azok részéről, akik ezt csinálják és erőltetik azzal a céllal, hogy az emberek agyát átformálják. Nem véletlen az sem, hogy a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumát rajtam kívül éppen újságírók alkotják – közölte Földi László.

A rendezvényt az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezte meg, a moderátor szerepét Ternovácz István újságíró töltötte be.