2022. július 1., péntek

Háromnapos rockfesztivál

Június végén Szenttamáson tartják meg az 1. Vajdasági Woodrock Fesztivált

A szenttamási Woodstock Motorosklub, a RnR Records kiadóház, a Time Mashine Music TV és a helyi The Kid’s Room Production magánvállalat közös szervezésében 2022. június 24-étől június 26-áig a lóversenypálya melletti téren tartják meg az 1. Vajdasági Woodrock Fesztivált, amely elsősorban a kevésbé ismert, több éve működő vajdasági rockzenekarok számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. A részleteket az esemény szervezői a helyi Green Corner kávézóban ismertették a sajtó képviselőivel.

Predrag Jovanović, a RnR Records képviselője és a fesztivál egyik szervezője elmondta, az ötlet nem új keletű, hiszen 2020-ban már felvetődött egy komoly kétnapos rokcfesztivál szervezése Szenttamáson, de a koronavírus miatt lefújták. Most újra adott a lehetőség, és mindannyian remélik, hogy június végén összejön a kétnapos zenei rendezvény.

−Az elképzelés egyszerű: az országban több olyan rockzenekar van, amely minden jelentősebb rendezvényen fellép, viszont tudni kell, hogy sok a szélesebb közönség számára ismeretlen rockegyüttes működik, bár zenekarban kiváló zenészek, énekesek stb. vannak és fergeteges rock and rollt játszanak. A cél az, hogy ők is lehetőséget kapjanak a fellépésre és megmutassák, hogy mit tudnak, vagyis, hogy a minőséget tekintve nem igazán maradnak le az ismert hazai együttesek, pl. a Riblja čorba, a YU grupa és mások mögött. Mindannyian, akik szeretjük a jó zenét egyetértettünk abban, hogy ezek a pénz és a megfelelő reklám hiánya miatt háttérbe szorult, már több éve, sőt évtizede együtt játszó zenekarok számára megadjuk a bemutatkozási lehetőséget, ugyanakkor a rockzene kedvelői is három napon át teljesen ingyenesen szórakozhatnak – fogalmazott Predrag Jovanović.