2024. április 23., kedd

Letartóztatások vizsgák hamisítása miatt

A Belügyminisztérium illetékesei tizenegy személyt tartóztattak le, és azzal gyanúsítják őket, hogy meghamisították a Belgrádi Üzleti és Művészeti Szakképzési Akadémia vizsgáit.

Az 1952-es születésű V. S.-t, aki egy újvárosi ügynökség képviselője, és az említett egyetem újvárosi székhelyén dolgozott, letartóztatták, mert fennállt a gyanú, hogy hivatali visszaélés történt. Rajta kívül több ott dolgozó tanárt is elfogtak, egy személyt pedig továbbra is köröz a rendőrség.

V. S. 2021. augusztusától idén februárig segített a professzoroknak a vizsgákról készült hamis jegyzőkönyvek elkészítésében, így több diák számára is lehetővé tették a sikeres vizsgát.

A tanárokat azzal vádolják, hogy valótlan jegyzőkönyvet készítettek a sikeres vizsgáról, holott a diákok meg sem jelentek a vizsgán, vagy a tudásukat nem is ellenőrizték, állítják a Belügyminisztériumban.

V. S.-t és még egy személyt 48 órás őrizetbe helyeztek, majd a bűnvádi feljelentést követően az illetékes ügyészség foglalkozik az ügyükkel. A többi személy ellen is bűnvádi feljelentést tesznek.