2024. április 19., péntek

Van elegendő nyersanyag a pellet előállításához

A Szerbia Erdői közvállalata július 1-ig leszállítja a megbeszélt mennyiségű faanyagot a pellet előállításához, ezért a polgároknak nincs okuk a pánikra és hogy már most irreális árakon vásárolják meg a szükségleteiket kielégítő teljes mennyiséget – jelentette ki Igor Braunović, a közvállalat megbízott igazgatója.

A Beta hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az idei évben elhúzódó tél és hó miatt lehetetlen volt megkezdeni a fák kivágását április 1-je előtt és valójában ezért csökkent a pellet előállításához szükséges nyersanyag gyártása.

– A Szerbia Erdői közvállalata 110 ezer pelletet használó kályhát tud ellátni megfelelő mennyiségű nyersanyaggal. Felszólítom a polgárokat, hogy ne siessenek a vásárlással, ezáltal megnövelve a keresletet és az árakat, amelyek már most is irreálisak – jelentette ki Braunović.

A pellet hiányának második okaként a tavalyi évben történt kivitelt jelölte meg, ugyanis mintegy ötven gyártó, köztük a legnagyobb, a Zoran Drakulić tulajdonában lévő Bio Energy Point, nem hagyott elegendő nyersanyagot a téli időszakra.