2024. március 29., péntek

Olivér hamarosan lábra áll

A kisfiú eredményei kiválóak

Örömhírt osztunk meg olvasóinkkal. Pál Gajódi Olivér édesanyja, Tímea jelentkezett napilapunknak, s elmesélte, hogy Budapesten tartózkodnak. A kisfiú a szokásos ellenőrzésre kellett, hogy ellátogasson ismét a Bethesda Gyermekkórházba.

Tavaly, március 9-én a spinális izomatrófiával küzdő gyermek itt kapta meg a számára oly fontos, életmentő Zolgensma génterápiát. Orvosai azóta is követik állapotát, s tartják a kapcsolatot a szülőkkel, akik a szakemberek utasításait, tanácsait betartva, gyógytornászok bevonásával, folyamatos átmozgatással elérték, hogy a kicsi állapota napról-napra jobb. Olivér egyre határozottabban ül, erős tartása lett, s ami igazi öröm: az aktuális ellenőrzéseken, kivizsgálásokon minden egészségügyi eredménye kiváló.

A következő feladat, hogy a gyermek megtanuljon állni, s amikor ez már szépen megy neki, jöhetnek az első lépések, illetve azoknak a tanulása, begyakorlása. Mindez lassan, fokozatosan, szakértő kezek segítsége, irányítása alatt fog történni. A gyógyulás útja még hosszú, de a kisfiú fejlődését, fizikai erejét látva, igen reményteli.

Azon olvasóink, akik szeretnék segíteni Olivér további gyógykezelését, megtehetik ezt a Budi Human Alapítvány számlaszámán: 160-6000000732419-36 illetve amennyiben a 848 számsort elküldik üzenetben a 3030 telefonszámra.