2024. március 28., csütörtök

Új székhelyre költözik a Parking servis

Hamarosan a Mišelukon fogadja ügyfeleit a Parking servis, a parkolás megfizettetésével megbízott közvállalat 3 millió dinárt irányozott elő az új épület tervdokumentációjának a kidolgozására.

A Parking servis közvállalat jelenleg a Podbarán, a Filip Višnjić utcában székel, de soha sem volt saját épületük, „albérletben” működnek fennállásuk óta.

A közvállalat ez miatt versenypályázatot írt ki az új, saját épület tervdokumentációjának az elkészítése érdekében, amelyen az újvidéki Dba és a belgrádi Balkans security services vállalat győzött. Más cégek nem is jelentkeztek a tenderre. A szerződés szerint a munka 90 százalékát a Dba végzi, míg a 10 százalékát a belgrádi vállalat vállalata magára. A tervdokumentáció elkészítésére 60 napot kaptak a sikeresen pályázó vállalatok.

A Parking servis költöztetését már régóta tervezik városi körökben, mert a közvállalatnak csaknem 20 éve (alapítása óta) nincs állandó székhelye.

A Parking servis új székhelyéül a Mišeluk városrészt választották, az itt elhelyezkedő útelágazástól Pétervárad és a Venac felé tartó út mentén lesz kialakítva az épület. A tervek szerint a közvállalat több ezer négyzetméteres épületet kap, az irodaház 2100 négyzetméteres lesz, amely öt raktárat, három műhelyt, három garázst foglal majd magában, ezenkívül a portásoknak is épül egy kis létesítmény, valamint pár melléképületet is kialakítanak – olvasható a 021.rs hírportálon.

A felsoroltakon kívül egy külön parkoló is épül 3500 négyzetméteren, ahol 100 helyet a dolgozóknak alakítanak ki, 70 parkolóhelyet láttak elő azoknak a járműveknek, amelyeket a „pók” ide vontat.

Ezenkívül egy másik tervdokumentáció is készül, amely a Parking servis jelenlegi objektuma melletti parkoló helyére vonatkozik, jelenleg ide vontatják a tilosban parkoló járműveket. Ha a közvállalat elköltözik Mišelukra, ezen a helyen a tervek szerint parkot létesítenek.