2024. április 25., csütörtök

Az alkotómunka öröme

Fafaragással egybekötött műhelymunkát szerveztek Óbecsén

Fafaragással egybekötött műhelymunkát tartottak szerdán délután az óbecsei Than Emlékházban Rovásírás címmel. A műhelymunkán a helyi Samu Mihály Általános Iskola tanulói vettek részt.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– Nem először veszek részt ezen a műhelymunkán, akkor is faragtunk és rovásírással is foglalkoztunk. Már előtte is találkoztam rovásírással, mindig is érdekelt, hogyan írtak régen a magyarok – mondta Nagy Lóránd, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola ötödik osztályos tanulója.

Fülöp Attila, a bácsföldvári Ars in Ligno Fafaragók Egyesületének az elnöke, a műhelymunka vezetője közölte, hogy tapasztalatai szerint van érdeklődés a gyerekek részéről.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– Az óbecsei Than Emlékházban évente egyszer tartunk fafaragással egybekötött rovásírást a diákoknak, szeretik ezt a műhelymunkát és nagyon ügyesek is. Általában mindig több alapanyagot kell hozni az előre tervezettnél, mert vannak gyerekek, akik több munkát is el tudnak készíteni a foglalkozás ideje alatt. Most emlék- és névtáblákat készítünk. Nagyobb alapanyagokat hoztam, betűket rovunk rá és körbefaragunk valamilyen virágmintát vagy motívumot. Sűrűbben kellene ilyen összejöveteleket tartanunk, hiszen akkor lenne folyamatos a munka, és a fafaragást gyakorolni kell – tette hozzá Fülöp Attila.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

A műhelymunka a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásának és az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezésének köszönhetően valósult meg.