2024. április 24., szerda
NBA

Új párharc kezdődik Floridán

Amennyire egyoldalúan alakul az NBA nyugati főcsoportjának Golden State–Dallas döntője, annyira kiélezett a keleti konferencia fináléja. A Boston ugyanis egy 29:11-es repülőrajt-negyed után, végig a legnagyobb nyugalomban játszva legyőzte a Miamit, így négy meccs után döntetlenre áll a párharc. A Celtics, egyúttal a teljes meccs legjobbja a pocsékul (1/7) triplázó, de ezt a büntetővonalról (14/16) és kétpontosokkal (7/9) kompenzáló Jayson Tatum (31) volt a győztes soraiból, a megszokott Miami-vezér Jimmy Butler nagyot betlizett (8 pont, 3/14 mezőnyből), a Heatnél csak Victor Oladipo (23) tudott komolyabbat alkotni.

Négy meccs után döntetlenre áll a keleti döntő (Fotó: Beta/AP)

Négy meccs után döntetlenre áll a keleti döntő (Fotó: Beta/AP)

Belgrádi döntőt rendeznek a regionális ABA-ligában, a Partizan után a Crvena zvezda is három mérkőzéses sorozatban vívta ki a finálé jogát. A piros-fehérek a horvát–szlovén Cedevita Olimpija elleni harmadik ütközeten az első perctől vezetve diadalmaskodtak.

NBA, főcsoportdöntő, kelet: Boston–Miami 102:82 (a sorozatban 2:2). ABA-liga, elődöntő: Crvena zvezda–Cedevita Olimpija 88:78 (a sorozatot a C. zvezda nyerte 2:1-re).