2024. április 16., kedd

Vučić: Jelenleg nem lehetséges az Oroszország elleni szankciók bevezetése

Aleksandar Vučić államfő a Szerbiai RTV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon azokról a problémákról beszélt, amelyekkel szembesülünk és hozzátette, hogy mindennap azt halljuk, hogy ismerjük el Koszovó függetlenségét és vezessük be a szankciókat.

– Csak Szerbia lett megtámadva és bombázva a NATO tagállamok részéről, többek közülük az EU tagállamai, ezért egyfajta külön megítélésük kell legyen, ha rólunk beszélnek – jelentette ki Vučić.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg nem lehetséges az Oroszország elleni szankciók bevezetése, majd hozzátette, hogy reményei szerint kiváló és korrekt tárgyalást fog majd folytatni az orosz féllel és tisztességes gázárat sikerül kieszközölni.

– Ki tudja, hogy milyen fenyegetésekkel fogunk még szembesülni, de amint az látható már kilencven nap eltelt és Szerbia még mindig ugyanazt a politikát folytatja egyedülinként Európában. Ez a politika nem oroszbarát, se nem Nyugat-barát, hanem csak a saját politikáját folytatja. Az európai úton halad és senkit sem sértett meg és önálló, független politikát folytat. Büszke vagyok az országunkra és a vezetőségére is – mondta az államfő.