2024. április 24., szerda
NBA

Három muskétás kevés

Ha az NBA playoffjainak történelmére tekintünk, kijelenthető, hogy reménytelen helyzetbe került a Dallas a nyugati főcsoportdöntőben, hiszen a Golden State a sorozat harmadik – első dallasi – találkozóját is megnyerte, márpedig 0:3-ról mind ez idáig egyetlen gárda sem volt képes fordítani és szériát nyerni. Luka Dončićék az első félidőben még lépést tartottak a Warriorsszal, a szlovén újabb fergeteges, 40 pontos partival vette vállára a Maverickset, és a szintén jól dobó Dinwiddie (26) és Brunson (20) párosától nagy támaszt is kapott, ám a trión kívüli játékosoktól mindösszesen 14 pontra futotta, különösen Bullock 0/10-es mezőnymutatója fájt a csapatnak. A túloldalon Curry hozta a standardját 5 triplával, összesen 31 ponttal, Wiggins (27) a gyűrűhöz közelebb volt rendre eredményes, és további három Harcos volt kétszámjegyű termelő, a jól lepattanó center Looneynak (9–12) pedig egyetlen pont hiányzott a dupla duplához. A sorozat éjszaka Dallasban folytatódik, ahol a házigazda célja a mindig roppant kínos söprés elkerülése lesz.

A Partizan jutott be elsőként a regionális ABA-liga fináléjába, miután megnyerte a Budućnost elleni elődöntő sorsdöntő, harmadik összecsapását Belgrádban. A második negyedben eldőlő ütközeten a 30 pontos Kevin Punter emelkedett ki. A másik, C. zvezda–Cedevita Olimpija elődöntő utolsó mérkőzését tegnap este játszották le, ugyancsak a szerb fővárosban.

Wigginsék a dallasi közönség előtt söpörhetik ki a Maverickset (Fotó: Beta/AP)

Wigginsék a dallasi közönség előtt söpörhetik ki a Maverickset (Fotó: Beta/AP)

NBA, főcsoportdöntő, nyugat: Dallas–Golden State 100:109 (a sorozatban 0:3). ABA-liga, elődöntő: Partizan–Budućnost 101:77 (a sorozatot a Partizan nyerte 2:1-re).