2024. április 17., szerda

Az ingázó munkások olcsóbban utazhatnak

Június 1-től drágul a vonatjegy, ám az árlista számos kedvezményt is tartogat

Június 1-től már rendes, kedvezmény nélküli áron válthatók ki a Belgrád és Újvidék között közlekedő gyorsvasútra a vonatjegyek –, jelentette tegnapi televíziós vendégszereplése során Tomislav Momirović építésügyi, közlekedési és infratsruktúrával megbízott miniszter. Hozzátette, azok a polgárok, akik vonattal járnak munkahelyükre, a továbbiakban is kedvezményben részesülnek.

Elmondta, a drágítás ellenére a régióban így is a legkedvezőbb áron lehet majd vonattal utazni.

Május végéig még maradnak a vasúti közlekedés népszerűsítését szolgáló kedvezményes árak, az új árjegyzék június 1-től lesz érvényes, ami számos árkategóriát határoz meg.

Az építésügyi miniszter elmondta, a vasúti közlekedésbe több milliárd eurót ruháztak be, ám annak fenntartása költséges, ezért a piaci igényeknek megfelelő jegyárakra van szükség. Számít a polgárok megértésére. A miniszter ezúttal nem részletezte hogy mennyivel drágul a továbbiakban a vonatjegy.

A vonatjegy jelenleg Újvidék és Belgrád között mintegy 300 dinárba kerül. Egy korábban közzétett információ szerint a menettérti jegyért a gyorsvonaton várhatóan 1600 dinárt kell majd fizetni.