2024. április 25., csütörtök

Hű maradni a vásárlókhoz

A mezőgazdasági vásáron a KITE d. o. o. és az Agropanonka ezúttal is képviselteti magát

Az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron az ismert forgalmazók ezúttal is jelen voltak széles körű kínálatukkal, ilyen például a KITE d. o. o. vagy az Agropanonka. Ez utóbbi most is a Belarus traktorok számos típusát tette közszemlére. A vállalat ezenkívül az indiai Mahindra traktorok főképviseletének szerepkörét is betölti.

Aleksandar Švonja, az Agropanonka igazgatóhelyettese elmondta, a vállalat az idén ünnepli megalakulásának a 30. évfordulóját.

Harminc éve vannak a hazai piacon a Belarus traktorok (Fotó: Ótos András)

Harminc éve vannak a hazai piacon a Belarus traktorok (Fotó: Ótos András)

– Az Agropanonka szervezésében Újvidéken Mahindra és Belarus traktorokat szerelnek össze. A vállalat az említett traktotok mellett igen korszerű öntözőberendezéseket és kapcsolható eszközöket is árusít, s ezekből is sokat kiállított a vásáron. Ezenkívül nagy mennyiségben gépolajat és gumiabroncsot is árulunk, tehát nagy portfólióval böszkélkedünk. Jelenleg cégünknek 85 alkalmazottja van. Az eladások 85-90 százaléka hazai piacon valósul meg, 10-15 százalék pedig külföldre megy, a legtöbb Bosznia-Hercegovinába. Az ukrajnai válság kicsit megingatta a piacot, megdrágult a szállítás, de az a fontos, hogy továbbra is folyik a termelés – fejtette ki Švonja, majd hozzátette, hogy minden termelőt és érdeklődőt szeretettel várnak.

Kiss Imre, a KITE d. o. o. vezérigazgatója elmondta, cégüket 2016-ban jegyeztették be, a tényleges működést viszont 2017-ben kezdték meg az akkori mezőgazdasági kiállításon.

– Cégünk kezdetben csak mezőgazdasági gépek és eszközök kereskedelmével, szervizelésével és a pótalkatrészek forgalmazásaval indult, majd ugyanabban az évben megszerezte a John Deere és nevesebb nyugat-európai gyártóknak a kereskedelmi jogait Szerbiára, majd 2017 végétől, illetve 2018 elejétől teljes agronómiai szektort lefedő kereskedelmet folytatunk, tehát a tápanyag-utánpótlás és terménykereskedelem mellett vetőmaggal, növényvédő szerekkel, műtrágyával is kereskedünk. Cégünk egyébként teljes jogú tulajdona a KITE Zrt. magyarországi vállalat, és a KITE d. o. o., a KITE Zrt. 100 százalékos tulajdonú anyavállalata. A cég alapításakor 13 dolgozóval kezdtük a tevékenységünket, most pedig 80 felett járunk létszámban – közölte Kiss Imre.

Az igazgató elmondta, a cégük megalapítása, tehát 2017 óta folyamatosan részt vesz a kiállításon.

– Visszatekintve az elmúlt két évre, a járványhelyzetben is igyekeztünk mindig közel maradni a partnereinkhez. Az újdonságokat tekintve szerettük volna a beszállítóink legmodernebb, legújabb technológiát képviselő gépeit kiállítani. Az idei kiállítás mind a kiállítók, mind pedig a látogatók számát tekintve kezd visszatérni a régi kerékvágásba. A nagy forgalmozók egyre meghatározóbbak a kiállításon, és azt tapasztalom, hogy a vásáron számos újdonság és új technológia jelenik meg. Mi a lehető legtöbb újdonságot kiállítottuk, ahogy ez a standunkon is látszik, amelyet sok látogató tekint meg. Fontos megjegyezni, hogy a gépeink legnagyobb része már el van adva, s ez úgy gondolom, hogy jól mutatja a vásár sikerességét – nyilatkozta lapunknak Kiss Imre.