2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Fordítással benn maradt az Everton

Drámai körülmények között biztosította bennmaradását a Premier League-ben az Everton együttese. A liverpooli Kékek a középmezőnyben tanyázó Crystal Palace-t fogadták, és bár a vendégek tét nélkül játszottak, a nagyszünetben Mateta (21.) és Ayew (36.) góljával kézben tartották a meccset. A kieséstől tartó Everton azonban ekkor sem adta fel a harcot: Holgate pontos asszisztja után Keane szépített (54.), Richarlison negyedórával a lefújás előtt visszahozta a reményeket (75.), Calvert-Lewin pedig a hajrában remek fejessel (85.) megszerezte a győzelmet a házigazdának.

Ide tartozó hír, hogy Patrick Vieira, a Palace edzője konfliktusba keveredett egy rivális szurkolóval, és megrúgta őt a mérkőzés után. A lefújást követően az ünneplő hazai szurkolók ellepték a pályát, egyikük pedig Vierát provokálta karmozdulatokkal, miközben telefonjával vette őt. Vieira igyekezett elhagyni a játékteret, majd előbb megpróbálta kicsavarni a telefont a drukker kezéből, végül megrúgta, a szurkoló pedig a földre került. A játékosként világ- és Európa bajnok 45 éves francia tréner a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nem kommentálta az esetet, az Evertont sikerre vezető Frank Lampard együttérzéséről biztosította Vieirát.

Az Everton ezzel négy ponttal meglógott a Burnley és a Leeds párosától, így e két gárda közül kerül ki a Watford és Norwich melletti harmadik búcsúzó.

Richarlison egyenlített a Goodison Parkban (Fotó: Beta/AP)

Richarlison egyenlített a Goodison Parkban (Fotó: Beta/AP)

Angol bajnokság, mérkőzések pótlása: Everton–Crystal Palace 3:2, Aston Villa–Burnley 1:1, Chelsea–Leicester 1:1. Az élcsoport: Manchester City 90, Liverpool 89, Chelsea 71 pont stb. Német bajnokság, osztályozó, 1. mérkőzés: Hertha–Hamburg 0:1. Szuperliga, rájátszás, 37. (utolsó) forduló, felsőház: Čukarički–Napredak 0:0. Az élcsoport: Crvena zvezda (–1) 97, Partizan (–1) 95, Čukarički 60 pont stb. Alsóház: Radnik–Kolubara 3:0. Az élcsoport: Radnik 51, Kolubara 46, Spartacus (–1) 44 pont stb.